Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η Άγκυρα απαιτεί τον ... εξισλαμισμό της Ελλάδας! (upd)

Ο Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΤΕΜΕΝΗ


(Aρχικό κείμενο 13.14): Eκχώρηση εθνικής κυριαρχίας από την Ελλάδα, προκειμένου η Τουρκία να συναινέσει στο πάγιο αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ζήτησε ο "φίλος" του Ε.Βενιε΄ζλου, ο Α.Νταβούτογλου μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Και νομίζουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το ανέκδοτο με την Χάλκη. Η Ελλάδα πρέπει να το βγάλει από την κύρι ατζέντα των ελληνοτουρκικών και να αφήσει το Πατριαρχείο να το χειριστεί αποκλειστικά.
Σε τελική ανάλυση, όταν οι ίδιες οι ΗΠΑ ζητούν να επαναλειτουργήσει η Χάλκη, τι περισσότερο να προσφέρει το αίτημα της Αθήνας; Απλά χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από την Άγκυρα για να προωθεί τις εξωφρενικές της απαιτήσεις.
Έτσι λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Αχμέτ Νταβούτογλου, και θεωρητικός του νεο-οθωμανισμού δήλωσε οτι "η τουρκική πλευρά επιθυμεί την εκλογή μουφτή στην Ξάνθη και τη λειτουργία τζαμιού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Καλώ την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της"!
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με τη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού, που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στη δέσμη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.
«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα, όπου ο ιερέας μια θρησκείας διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν, για να τους διευκολύνουμε» υπογράμμισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος υπουργός είπε πως «πριν από μερικά χρόνια, με οδηγία του πρωθυπουργού μας, δόθηκε η άδεια για να παίρνουν την τουρκική ιθαγένεια ιερείς ξένης ιθαγένειας, έτσι ώστε να μετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο. Εάν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει η Ιερά Σύνοδος».
«Δεν προσεγγίζουμε το θέμα υπό το πρίσμα απόλυτης αμοιβαιότητας» σημείωσε, αλλά πρόσθεσε: «Εάν στη Θεσσαλονίκη ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας και δεν υπάρχει ένα τέμενος, αν επίσης στην Αθήνα ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος, τότε είναι φυσιολογικό κι εμείς να περιμένουμε από την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.