Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΑΥΝΟΙ Β. ΘΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ > «Σταματήστε τις παρεμβάσεις στο έργο των ανακριτών»!


Για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και των δύο ανακριτών έκανε λόγο η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), και αυτό ενώπιων της παρουσίας των υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.
Η Β. Θάνου ζήτησε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στο έργο των δύο ανακριτών σε ότι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής λέγοπντας ταυτόχρονα ότι οι ανακριτές  που ασχολούνται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν υπερβεί αδιαλείπτως τις 50 ώρες ανάκρισης.
Όμως, τόνισε η κυρία Θάνου, «ας το λάβουν αυτό υπόψη τους, και ιδίως οι παράγοντες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που επί δύο εικοσιτετράωρα, και ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, επιμένουν να ασκούν αρνητική κριτική και να προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο τους».
Δεν αρκέστηκε σε αυτό η εκπρόσωπος των δικαστών, η οποία υπογράμμισε: «Επιμένουν (σ.σ. πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες) να μη θέλουν να κατανοήσουν ότι σε αυτό ακριβώς συνίσταται η ανεξαρτησία και αμεροληψία του δικαστή. Δηλαδή, στο ότι οφείλει να αγνοεί τις πιέσεις που ασκούνται από τα ΜΜΕ και από άλλες πλευρές, και να αποφασίζει ανεπηρέαστος, βασιζόμενος μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας».
«Ο σωστός δικαστής λογοδοτεί μόνο στη συνείδηση και τον Θεό» τόνισε η κυρία Θάνου και προσέθεσε: «Πρέπει να αφήσουν όλοι τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.