Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Καναδάς: Έλληνες ομογενείς υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές



Kάτω από το βαρύ πέπλο των σκανδάλων στους δήμους του Μόντρεαλ και του Λαβάλ, θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου που περιλαμβάνουν πολλές ελληνικές υποψηφιότητες.
 
Στο δήμο του Μόντρεαλ με το κόμμα του Ντενί Κοντέρ υποψήφιες είναι η Μαίρη Ντέρος στην περιοχή του Παρκ Εξτένσιον και η Έλεν Φωτόπουλος στην περιοχή της Κοτ ντε Ντεζ. Και οι δύο ελληνικής καταγωγής υποψήφιες έχουν υπηρετήσει επί μακρόν στο δημοτικό συμβούλιο του Μόντρεαλ αναλαμβάνοντας διάφορους θώκους. Με το ίδιο κόμμα στην περιφέρεια του Πλατό θέτει υποψηφιότητα και η Ελένη Φακωτάκη. Στο μεταξύ, στο κόμμα του Ρισάρ Μπερζερόν στο κέντρο της πόλης θέτει υποψηφιότητα ο Τζίμης Ζουμπρής.
 
Στην πόλη του Λαβάλ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο μητροπολιτικό Μόντρεαλ με 30.000 Έλληνες ομογενείς, όπως αναφέρουν ανεπίσημες στατιστικές, έξι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις δημοτικών συμβούλων. Ο Νίκος Καταλειφός και η Αγλαΐα Πρεβελάκη είναι υποψήφιοι με το κόμμα του Ζαν Κλοντ Γκομπ. Με το κόμμα του Ρομπέρ Μπορντελό έχουν θέσει υποψηφιότητα η Πατρίτσια Λαγοπάτη και ο Ντένης Κονίδης. Τέλος, με το κόμμα του Μαρκ Ντεμέρ είναι υποψήφιοι ο Βασίλειος Καρυδόγιαννης και η Στυλιανή Τζίτζη.
 
Η ενεργοποίηση της νέας γενιάς των Ελλήνων στις δημοτικές εκλογές του Λαβάλ δίνει το στίγμα ενός ανανεωμένου πολιτικού ενδιαφέροντος της ελληνικής ομογένειας για τα δρώμενα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.