Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δαβάκης για Μετοχικά Ταμεία : "Η ενοποίηση ίσως να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα"


        

Τον ογκώδη φάκελο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.) άνοιξε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Μ΄ ανοιχτά αυτιά» του καναλιού «Ε» . Ο Νίκος Νικολόπουλος και η Ξένια Γώγου με καλεσμένο τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκη καθώς και από την Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κι.Σ.) και την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.) τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Β. Ροζή και τον Απόστρατο Ναύαρχο του Π.Ν. κ Μ. Σαρτζετάκη, καθώς και μέσω «ανοιχτής γραμμής» επικοινωνίας με τους πολίτες, πήραν απαντήσεις για την υπόθεση της ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων που έχει αναστατώσει τους Αποστράτους των Ε.Δ.

Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί παρουσίασαν σειρά εγγράφων και στοιχείων που φανερώνουν «το πλιάτσικο» που έγινε στην περιουσία, που με ιδρώτα, δάκρυ και αίμα απέκτησαν οι ένστολοι από τις αιματηρές οικονομίες τους αλλά και πως έφτασε το ΜΤΣ στην σημερινή του κατάσταση.
Ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία “των ληστών” αλλά και απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό κ. Δαβάκη να δεσμεύεται δημόσια στον «αέρα» της εκπομπής, ενώπιον των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν από όλη την Ελλάδα, πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.
Ο Υφυπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι προέχει η εξυγίανση και η βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων.
Όπως μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά καθησυχάζοντας τις αγωνίες των Στρατιωτικών «μια ενοποίηση αυτή την ώρα θα δημιουργούσε ενδεχομένως περαιτέρω προβλήματα».

Ο Υφυπουργός αποκάλυψε και πως συνεχίζεται η δικαστική έρευνα από την κ. Ελ. Ράικου για την απόδοση ευθυνών. Έρευνα που ξεκίνησε μετά από ενέργειες του κ. Αβραμόπουλου κατά την πρώτη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στο σημείο αυτό ο Ν. Νικολόπουλος ρώτησε να μάθουν όλοι οι Έλληνες απόστρατοι γιατί η στρατιωτική δικαιοσύνη πηγαίνει βήμα σημειωτόν και γιατί ο Δ. Αβραμόπουλος δεν δίνει δεν «δίνει το παράγγελμα» για επί τροχάδην και «εις βάθος» όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες με τα της Χρυσής Αυγής!!!
Ο Ν. Νικολόπουλος πάντως δεσμεύτηκε πως θα επισκεφτεί και ο ίδιος την Εισαγγελέα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της δικαστικής έρευνας ενώ ταχύτερο βηματισμό ζήτησε και από την Στρατιωτική Δικαιοσύνη, προαναγγέλλοντας πως ανοίγει κύκλος εκπομπών για το θέμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.