Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μαζικές αποποιήσεις κληρονομιών για να αποφύγουν τη δήμευση μέσω φορολογίας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

Η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας οδηγεί πλέον τους Έλληνες να αποποιούνται ακόμη και τις κληρονομιές από τους γονείς και τους παππούδες τους προκειμένου να αποφύγουν τη νέα καταιγίδα φόρων που προωθεί η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τους δανειστές. Τους εξαναγκάζουν δηλαδή να παρατούν ολόκληρες περιουσίες για να μην τις δεσμεύσει η εφορία και τους πάρει ακόμη και το σπίτι, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν άλλους φόρους.
Όπως εξελίσσεται η κατάσταση προσομοιάζει σε περιόδους στρατιωτικής εισβολής, όπου ο ξένος κατακτητής δέσμευε τις περιουσίες του λαού και τον εξωθούσε να εγκαταλείψει τα εδάφη του ή τον σκότωνε επί τόπου. Έ, αν λάβουμε υπόψη μας τις αυτοκτονίες λόγω χρεών και τις συνεχείς κατασχέσεις περιουσίων από εφορία, τράπεζες, οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν σε ξένα funds, η μόνη διαφορά θα είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται όπλα.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα φορολογικά βάρη και εκτός αυτού εμπαίζονται από τους βουλευτές που δήθεν κάνουν αντάρτικο, αλλά διαμηνύουν πριν πάνε στον «πόλεμο» πως δεν πρόκειται να ανοίξουν πυρ. «Θέλουμε αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά δεν πρόκειται να ρίξουμε και την κυβέρνηση», λένε.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητήσουν ακόμη και παράταση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ μέχρι να βρεθεί φόρμουλα για να γίνει πιο δίκαιη η φορολόγηση των ακινήτων και των αγροτεμαχίων. Ενός χαρατσιού που έχει κριθεί παράνομο. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας του είπε καταθέστε προτάσεις και εγώ θα τις… λάβω υπόψη μου.
Κοροϊδεύουν τον κόσμο κανονικότατα. Η τρόικα έχει ζητήσει φόρους 2,9 δις ευρώ και κυβέρνηση και βουλευτές απλά έχουν μπει σε μία διαπραγμάτευση για το πώς θα καταμεριστούν αυτά. Αν θα πληρώσουν οι στάνες και τα κοτέτσια ή αν θα πληρώσουν οι οικοδομές που είναι στα μπετά. Απίστευτη διαπραγμάτευση.
Κανείς δεν θέτει το θέμα ότι την τελευταία τριετία οι φόροι στα ακίνητα υπερτετραπλασιάστηκαν και από τα 700 εκατ. ευρώ που ήταν έχουν φτάσει τα 2,9 δις ευρώ. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και προβαίνει σε κινήσεις απελπισίας για να γλυτώσει ότι μπορεί.
Είχαν το θράσος να σβήσουν και τα σχόλια από τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μέσω του opengov για να μην φαίνεται που έχουν καταντήσει τον ελληνικό λαό.     
Αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα που κατατέθηκαν μέσω του opengov :
Ιδιοκτήτης ακινήτου που πλήρωσε ΦΑΠ το 2012 380 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 3.500 ευρώ.
Φορολογούν οικοδομές τετραώροφες βάσει της οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε το 2009, αλλά λόγω αδυναμίας αποπεράτωσης των εργασιών οι δύο όροφοι είναι στα μπετά και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν. Κι όμως ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει και για τους τέσσερις ορόφους.
Για αγροτεμάχιο 4,3 στρεμμάτων θα έρθει φόρος 40.000 ευρώ κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί. Κι αυτό γιατί το αγροτεμάχιο είναι εντός σχεδίου πόλεως, (στην επαρχία).
Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι πώς η φορολόγηση των ακινήτων γίνεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες σήμερα είναι 3 και 4 φορές χαμηλότερες από τις εμπορικές αξίες. Αν βέβαια σταθεί κανείς τυχερός να βρει αγοραστή, καθώς η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει.
Η βάναυση και πρωτοφανής σε ευνομούμενο κράτος φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας οδηγεί τους πολίτες να παραδίδουν τα κλειδιά των σπιτιών στην εφορία και στις τράπεζες, αφού δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αναγκάζονται να αποποιηθούν κληρονομιές σπιτιών, οικοπέδων και αγροτεμαχίων για τα οποία οι γονείς και οι παππούδες τους έφτυσαν αίμα να τα φτιάξουν και να τα συντηρήσουν.
Πολλά από αυτά στην εσχατιά της Ελλάδας, σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που εγκαταλείπονται και ουδείς ξέρει σε ποιού τα χέρια θα καταλήξουν…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.