Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εθνικό προσκλητήριο ενός σοφού ιεράρχη


Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, στο μήνυμά του για τον εορτασμό του ΟΧΙ, εξέφρασε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Στην αρχή του κειμένου του υπάρχει μια παραδοχή: «Και σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται σε ιδιότυπη εμπόλεμη κατάσταση και ζει σε κατοχή. Και αυτή τη φορά δυστυχώς γερμανική. Και όχι μόνον». Ο σεβασμιότατος προειδοποιεί: «Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα τρώμε μπομπότα και κονσερβαρισμένες τροφές. Αν τα βρίσκουμε κι αυτά. Η ελληνική σημαία δεν θα μονοπωλεί την κυριαρχία μας σε αυτόν τον τόπο. Κάποιες άλλες ξένες σημαίες θα θυμίζουν τα λάθη μας και την κατοχική μανία άλλων λαών. [...] Αυτοί που με την ψήφο μας διαχειρίζονται τις τύχες μας ίσως αποκατέστησαν την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, ίσως μείωσαν τους δείκτες της ύφεσης, ίσως δημιούργησαν πρωτογενές πλεόνασμα. Ετσι μας λένε. [...] Οι ίδιοι όμως φορολόγησαν αδυσώπητα τον λαό, δημιούργησαν στρατιές ανέργων, πλήθη πεινασμένων και απελπισμένων, εκατομμύρια φτωχών και λεγεώνες αυτοεξορίστων».
Υπενθυμίζει στην ηγεσία την αποστολή της: «Δεν θέλουμε πολιτικούς που μόνο να ψηφίζουν κατά παραγγελία νόμους. [...] Τους θέλουμε να εκπροσωπούν τον λαό στους δανειστές. Οχι το αντίστροφο. [...] Δεν τους ψηφίσαμε για να μας στύψουν στο όνομα της ευρωπαϊκής σκοπιμότητας ούτε για να αντικαταστήσουν την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό με την υποτέλειά μας στη μνημονιακή τρόικα. [...] Δεν τους ψηφίσαμε για να σώσουν το ευρώ. [...] Το ΟΧΙ και το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ δεν τα ακολούθησε μια φαινομενική ήττα· τα διαδέχθηκε η δόξα. Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα γιορτάζουμε. Η μπομπότα με αξιοπρέπεια αξίζει περισσότερο από το σουβλάκι με υποτέλεια».

Τέλος, ο ιεράρχης καλεί σε ένα νέο ΟΧΙ: «Το ΟΧΙ του 1940 δεν είχε καμία λογική, είχε όμως εξυπνάδα και αξιοπρέπεια. Τώρα το ΟΧΙ έχει τη σοφία του αυτονόητου και τη σαφήνεια της μοναδικής λύσης. Οι νίκες δεν στηρίζονται σε ΝΑΙ συμβιβασμού. Στηρίζονται σε ΟΧΙ ηρωισμού».

Προσυπογράφουμε κάθε λέξη του! Αξιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.