Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μας "άρπαξαν" 12 δις το 2012 και τα έσοδα του κράτους κατέρρευσαν 47%

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Κατάρρευση εσόδων δείχνουν τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των φορολογουμένων. Είναι έως και 47% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, απόρροια της φοροεπιδρομής και της απάνθρωπης λιτότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση και δανειστές.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει πώς τα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων μειώθηκαν κατά 12 δις ευρώ ή σε ποσοστό 12,3% σε σχέση με πέρυσι.
Διέλυσαν τα νοικοκυριά και τσάκισαν τα εισοδήματα τους. Τα εισοδήματα που δηλώθηκαν έφτασαν τα 82,7 δις ευρώ, όταν πέρυσι ήταν 94,3 δις ευρώ. Ταυτόχρονα όμως γκρέμισαν και τη φοροδοτική τους ικανότητα. Πέρυσι είχαν βεβαιωθεί φόροι ύψους 6,8 δις ευρώ, ενώ φέτος μετά βίας φθάνουν τα 3,6 δις ευρώ. Μείωση της τάξεως του 47%.
Έσπειραν ανέμους, με ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών, νέους φόρους, περικοπών μισθών και συντάξεων και θερίζουν θύελλες με τα έσοδα του κράτους να βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση».
Από τα 5.568.605 φορολογούμενους ένα μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι που επιβιώνουν με το επίδομα ανεργίας. Φρόντισε γι’ αυτό η κυβέρνηση που με την πολιτική την οποία εφαρμόζει κατέστρεψε τον ιδιωτικό τομέα και έβαλε «χέρι» και στο δημόσιο τομέα.
Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη μη μπορώντας να αντέξουν την φορολογία, αλλά το κυριότερο, γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν. Απλά δεν υπάρχει κανείς να αγοράσει.
Η άλλη μεγάλη κατηγορία των φορολογουμένων είναι η συνταξιούχοι, που η κυβέρνηση τους έχει… κόψει τα γόνατα με συνεχείς μειώσεις. Ε, έχει μείνει και ένα ποσοστό ακόμη που σε λίγο θα στερέψει εντελώς από τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.
Όλα αυτά η κυβέρνηση πάντως τα βλέπει θετικά και εκτιμά πώς έρχεται η ανάπτυξη τους προσεχείς μήνες. Μόνο η κυβέρνηση όμως, γιατί η τρόικα ανακαλύπτει συνεχώς «μαύρες τρύπες» και χρηματοδοτικά κενά που συνεπάγονται νέα μέτρα από το 2014.
Αν ληφθεί δε υπόψη πώς οι Ευρωπαίοι επιμένουν να απορρίπτουν ένα «κούρεμα» του χρέους και ο Άσμουσεν ξέκοψε και τη μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, αντιλαμβάνεται κανείς τι είδους… ανάπτυξη έχουμε να περιμένουμε από το επόμενο έτος.
Η κυβέρνηση μας οδηγεί στην καταστροφή μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, όταν Ισλανδία και Ιρλανδία βγαίνουν από την κρίση στα τρία χρόνια και αποτινάσουν το μνημόνιο. Γιατί; Γιατί δεν παραδόθηκαν στο ζυγό των δανειστών όπως έκανε η Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.