Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΛΕΜΟΝΙΑ Αργεντινής ... ΦΟΥΛ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.

Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία tiabendazole ως ναρκωτικό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο! ...
Τ ο CretePlus.gr δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία ντοκουμέντο που λήφθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, το ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή. 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:
«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ». Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση ξύσματος. Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις? Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί-όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο-να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο? Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα πειστικές.
Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου «tiabendazole». Όπως
επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο ;) προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο,
πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!) και δερματοπάθειες!
Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία
και χορηγήθηκε το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.