Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δραματική επιδείνωση του κλίματος κατά κυβέρνησης - ΝΔ & ΠΑΣΟΚ καταρρέουν

ΚΑΙ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ" ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ


Εικόνα κατάρρευσης έχουν αρχίσει να δείχνουν τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλη την χώρα με τις "φιλικές" εταιρείες δημοσκοπήσεων να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να δείξουν ότι κρατάει ακόμα η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις των καναλιών, αλλά αυτό είναι "μαγική εικόνα" και το αναγνωρίζουν σε κατ'ιδίαν συζητήσεις όλοι οι δημοσκόποι.
Την ίδια στιγμή η υπόθεση "Χρυσή Αυγή" επιβιώνει μόνο για ένα λόγο: Επειδή η κυβέρνηση κρατάει τα "κλειδιά" σε δικαιοσύνη και αστυνομία. Τα στοιχεία και οι μάρτυρες - τουλάχιστον αυτοί που είναι γνωστοί μέχρι σήμερα - δεν αρκούν ούτε για μήνυση για παράνομη στάθμευση.
Η σημερινή αποκάλυψη του ενός "μάρτυρα" εγκλείστου στις φυλακές Λάρισας, αγκαλιά με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλιτιάδη Βραβιτσιώτη, καταδεικνύουν ότι ο δρόμος για την κιυβέρνηση είναι στρωμένος με νάρκες η οποίες θα σκάνε μία-μία, όσο θα αναζητούνται στοιχεία και δεν θα βρίσκονται...
Στην τελευταία δημοσκόπηση που έκανε η DATA RC για την Αχαΐα, παραδοσιακό κάστρο του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει όχι τόσο γιατί ανεβαίνει σε σχέσεη με τις προηγούμενες εκλογές, όσο γιατί καταρρέει η ΝΔ και κραταει υψηλά ποσοστά η ΧΑ!
Συγκεκριμένα η ΝΔ σημειώνει πτώση κοντά στις 5 ποσοστιαίες μονάδες και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 10,7 μονάδες στο νομό.
Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ σημειώνει σημαντική πτώση από τις εθνικές εκλογές, ενώ μειωμένο είναι και συγκριτικά με την μέτρηση του Ιουλίου (6,7%).
Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου (10,1%), πάνω από τις προηγούμενες εθνικές (5,9%) στο νομό και πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αυτό που έγινε σε βάρος του εθνικιστικού κόμματος τείνει να το ενισχύσει παρά να το αποδυναμώσει...
Η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ εμφανίζουν πτώση στα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου τους από τις εθνικές εκλογές. Για τη ΔΗΜΑΡ ή πτώση είναι σημαντική, καθώς από 6,4% στις εθνικές εκλογές συγκεντρώνει μόλις 2% πρόθεση ψήφου (ενώ στη μέτρηση του Ιουλίου ήταν 4,1%). Για τους ΑΝΕΛ η πτώση είναι μικρότερη καθώς από 6,7% στις εθνικές εκλογές συγκεντρώνουν 4,4% πρόθεση ψήφου (ενώ στη μέτρηση του Ιουλίου ήταν 8,2%).
ΣΥΡΙΖΑ 34,1%
ΝΔ 23,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,1%
ΚΚΕ 5,8%
ΠΑΣΟΚ 5%
ΑΝ.ΕΛ. 4,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%
ΔΗΜΑΡ 2%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 12,5%
Καταληκτικά συμβαίνουν δύο τινά: Αν η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν να καταρρεύσει η Χρυσή Αυγή, αυτή η προσπάθεια αποτυγχάνει. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτό που λέμε "ρεύμα" αλλά η δυναμική υποχώρησης των ποσοστών της ΝΔ είναι τέτοια που η πρώτη θέση δεν είναι καθόλου κοντά.
Το ΠΑΣΟΚ, απλά "δεν υπάρχει"...
Και ο δύσκολος χειμώνας είναι μπροστά μας με μέτρα που θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην απόγνωση τους Έλληνες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.