Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Εισβολή δεκάδων τουρκικών σκαφών στην περιοχή της Ζουράφας - Φωτό & video

"ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ" ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ

Συστηματική παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων μας σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την Ακτοφυλακή ή το Πολεμικό Ναυτικό, από τουρκικά περιπολικά σκάφη της Ακτοφυλακής και του Ναυτικού τα οποια συνοδεύουν αλιευτικά στην περιοχή της Ζουράφας.
Τα τουρκικά πλοία φτάνουν μέχρι λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον βράχο που καθορίζει την ελληνική κυριαρχία στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει έστω και στο ελάχιστο την Άγκυρα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών να αισθάνονται στο έλεος των τουρκικών "τσαμπουκάδων".
Όπως αποδεικνύει και η φωτό που λήφθηκε σήμερα από την οθόνη ραντάρ ελληνικού αλιτευτικού σκάφους, τα τουρκικά πλοία φτάνoynν σε απόσταση μόις μισού μιλίου από την Ζουράφα, δημιουργώντας τετελεσμένα σε ότι αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις. Προσέξτε την πυκνότητα των τουρκικών ιχνών εντός των 6 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων που καθορίζονται από το σταυρόνημα επάνω δεξιά.

Τα ελληνικά αλιευτικά απροστάτευτα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή αφού τα τουρκικά συνεχώς σκρινάρουν τα σκάφη μας και απάντηση από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει.
Η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης σε περιοχή που πιθανολογείται παρουσία μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου,άλλωστε η ονομασία "λαδόξερα" οφείλεται στην ελαιώδη ουσία που αναβλύζει συχνά πέριξ της βραχονησίδας.
Όμως εκτός από την πιθανή παρουσία κοιτασμάτων υδρογοναθράκων η Ζουράφα έχει πολύ μεγάλη σημασία ακόμα ένα λόγο:
Η κυριαρχία μας επί της βραχονησίδας επεκτείνει σημαντικά την ζώνη ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας δηλαδή τα χωρικά ύδατα και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.