Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...!!!


Δύο αξιωματικοί του Στρατού στη Λέσβο, με διαφορά λίγες μέρες ο ένας από τον άλλον, προσπάθησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους. Πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό, απόφοιτο της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας απορρυπαντικά και ένας νέος στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής, που έπεσε στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει και η Εφημερίδα «Εμπρός» τα δύο γεγονότα που συνέβησαν προσφάτως με διαφορά λίγων ημερών, έχουν προβληματίσει την τοπική στρατιωτική ηγεσία, που προσπαθεί να αντιληφθεί το «πώς» και το «γιατί» των δύο δυσερμήνευτων περιστατικών.

Το πρώτο συνέβη σε στρατόπεδο στην Αγία Παρασκευή. Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας μεγάλη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού. Κυριολεκτικά διεσώθη την τελευταία στιγμή.

Λίγες μέρες μετά, στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Σχολής Στρατιωτικής Ιατρικής, αποπειράται να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας στη θάλασσα. Κι αυτός διεσώθη την τελευταία στιγμή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα γεγονότα αυτά που φυσικά συνέβησαν με πρωταγωνιστές μόνιμα στελέχη, αξιωματικούς ειδικά εκπαιδευμένους, δεν μπορούν να ερμηνευθούν με το μέχρι τώρα τρόπο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς αφορούσε αυτόχειρες εφέδρους.

Όπως και να έχει η κατάσταση, οι ενέργειες των δύο αξιωματικών προβληματίζουν σοβαρά. Οι συνθήκες πάντως υπηρεσίας στη Λέσβο, οι έτσι κι αλλιώς σκληρές συνθήκες υπηρεσίας για Έλληνες αξιωματικούς, δε δικαιολογούν τέτοιες ενέργειες. Πόσο μάλλον όταν, όπως πολλοί λένε, παρά την ελλιπή στελέχωση των μονάδων «τα πράγματα δεν είναι και τόσο μαύρα στο νησί, όπως ίσως ήταν παλιότερες χρονιές».

Πηγή: lesvospost.com/Εφημερίδα «Εμπρός» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.