Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ θέλει φόρο 75%

Η Κομμουνιστική Τάση στον ΣΥΡΙΖΑ –στην εποχή μετά τις Συνιστώσες- με ιδεολογική πυξίδα τις αρχές της Κουμμούνας του Παρισιού του 1871, τα στελέχη της παρουσιάζουν το δικό τους πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι θέσεις εδράζονται στις αυθεντίες της κουμουνιστικής διδασκαλίας. Βασικά στοιχεία του προγράμματος της Κουμουνιστικής Τάσης είναι το εθνικό νόμισμα, η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, απαλλοτρίωση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, εργατικός έλεγχος παντού, φορολογία 75% σε όσους συσσωρεύσουν ετήσια εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, κοινωνικοποίηση όλων των εταιριών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κατάργηση του μόνιμου στρατού και αντικατάσταση με σώματα ένοπλων εργατών.

Πρόσφατα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Βίτσας εξήρε το ρόλο της Κουμουνιστικής Τάσης στη διαμόρφωση της πολιτικής πρότασης της παράταξης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε προ επταμήνου. Έχει εκλέξει δύο μέλη της στην Κεντρική Επιτροπή και εκπροσωπείται στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας του κόμματος.

capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.