Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Γουόρεν Μπάφετ: «Αν οι Έλληνες τύπωναν δραχμές δε θα είχαν χρέος» (vid)

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΜΑΧΗΤΙ


Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη (έχει υπάρξει και πρώτος) ο γνωστός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε ότι η χώρα μας αν δεν ήταν στο ευρώ και τύπωνε το δικό της χρήμα, δεν θα είχε χρέος.
Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Aμερικανός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ ανέλυε το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στη χώρα μας λέγοντας τα εξής:
«Η Ελλάδα έχασε τη δύναμή της, επειδή δεν μπορούσε να τυπώσει χρήματα. Αν οι Έλληνες τύπωναν δραχμές, θα είχαν, βέβαια, άλλα προβλήματα, αλλά δε θα είχαν χρέος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Εμείς στις ΗΠΑ, έχουμε τη δυνατότητα να τυπώνουμε τα δικά μας χρήματα, αυτό είναι το κλειδί. Και οι 17 χώρες της Ευρωζώνης μπορούσαν παλιά να τυπώσουν χρήματα, αλλά τώρα έχουν παραδώσει στην Ε.Ε. αυτό τους το δικαίωμα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα, μπορούμε να τυπώνουμε, οπότε η πίστωση είναι καλό πράγμα», τόνισε.
Οι δηλώσεις αυτές βέβαια γίνονται κατόπιν εορτής και αφού άνθρωποι σαν τον Γουόρεν Μπαφετ, και τον Τζορτζ Σόρος, έχουν κερδοσκοπήσει, και κερδίσει δισεκατομμύρια ευρώ και δολλάρια, ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας και στην οικονομική της κατάρρευση.
Παρόλα αυτά στην συγκεκριμένη συγκυρία,ο Γ.Μπάφετ εξηγεί το αυτονόητο, το οποίο είναι ότι οποιαδήποτε χώρα παραδώσει την νομισματική της πολιτική σε υπερεθνικά κεντρα εξουσίας χάνει κάθε έλεγχο στην οικονομία της, και αδυνατεί να προχωρήσει σε διορθώσεις χωρίς να "εξοντώσει" τους πολίτες της. Όταν ο Γ.Παπανδρέου μας έβαλε με το έτσι θέλω στο Μνημόνιο το 2010, είμασταν σε θέση να εκβιάσουμε για την επιβίωση μας, την ΕΕ, η οποία άλλωστε μας εκβιάζει συνεχώς, κάθε μέρα, τέσσερα χρόνια.
Τότε όποιος μιλούσε για άλλους δρόμους χαρακτηρίζονταν απο τα ΜΜΕ και το κατεστημένο, ως "προδότης".
Τη βεβαιότητα πως αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα αναγκάζονταν στη συνέχεια θα άφηναν το κοινό νόμισμα, είχε εκφράσει και η Ανγκελα Μέρκελ προκαλώντας ΄σαλο προ ημερών.
Αυτό είχε αναφέρει η Le Monde, που έχει στη διάθεσή της «σύνθεση» των συνομιλιών από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, στις 19 Δεκεμβρίου.
"Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο", φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.
Άρα υπήρχε άλλος δρόμος και όλοι τον γνώριζαν συμπεριλαμβανομένου και του πολιτικού μας συστήματος. όμως ηθελημένα με την βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ προσέβαλαν την κοινή λογική, και παρέδωσαν την χώρα στα "κοράκια" και στους τοκογλύφους. Θα πληρώσει κανείς για αυτό το έγκλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.