Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΙΚΙΑ: Μυστική σύσκεψη για το μέλλον της Ελλάδας χωρίς την Ελλάδα

"ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


"Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα" λέει ο ποιητής και αυτό ταιριάζει απόλυτα στο περιεχόμενο της μυστικής σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες για την Ελλάδα και τους Έλληνες χωρίς την παρουσία Ελλήνων (!) προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας και την οποία μυστική σύσκεψη  αποκαλύπτει με δημοσίευμα της πριν λίγο η Wall Street Journal.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα "ανώτατοι επίσημοι αποτραβήχτηκαν τη Δευτέρα το βράδυ από τους υπόλοιπους επισήμους της €ζώνης στις Βρυξέλες να συζητήσουν την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσημοι από το ΔΝΤ, την ευρωπαϊκή επιτροπή, την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) αλλά και υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας; Και της Γερμανίας".
Όπως πιο συγκεκριμένα αναφέρει η WSJ
"Στη σύσκεψη προσπάθησαν να επιλύσουν δύο κύρια ζητήματα τα οποία απειλούν την σταθερότητα της εύθραυστης ελληνικής οικονομίας αλλά και ολόκληρης της ευρωζώνης.
Συζήτησαν: Πρώτον τρόπους πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει προς την κατεύθυνση νέων μεταρρυθμιστικών μέτρων τα οποία θα προκαλέσουν λαϊκή δυσαρέσκεια (όπως η εφάπαξ φορολόγηση των καταθέσεων και δεύτερον πώς να εξευρεθούν βρουν επιπλέον ποσά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το οποίο το οποίο προβλέπεται για το δεύτερο μισό του 2014 ποσά τα οποία φτάνουν στα 6 δισ. €."
Αντικείμενο των συζητήσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν η αντιμετώπιση δύο ζητημάτων «που απειλούν να εκτροχιάσουν την ευαίσθητη οικονομική ανάκαμψης της Ελλάδας και της Ευρωζώνης»: 
- Οι τρόποι πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει στην εφαρμογή μη δημοφιλών δομικών μεταρρυθμίσεων.
 
- Από το πού θα βρεθούν έξτρα πόροι για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το δεύτερο εξάμηνο του 2014, το οποίο εκτιμάται σε 5-6 δισ. ευρώ.
 
Οι ανησυχίες αυξάνονται γιατί η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει τον Μάιο ομόλογα ύψους 11 δισ. ευρώ, καταλήγει το δημοσίευμα.
 
Το επίμαχο δημοσίευμα της Wall Street Journal:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.