Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επιστρέφει τα …μαύρα για να γλυτώσει.



Στην κατάθεση ποσού 2 εκατ. δολαρίων και 1 εκατ. ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, προχώρησε σύμφωνα με δήλωσή του ο Πάνος Γερμανός, μετά και από την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση των υποβρυχίων για να γλυτώσει.
Ο Π. Γερμανός διαπίστωσε ότι μια από τις εταιρείες που ερευνώντο από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση ποσού σχετιζόμενου με τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, ήταν εταιρία συμφερόντων του».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ισχυρίζεται, «χωρίς καθυστέρηση, επισκέφτηκε τις ανακριτικές αρχές και ενημέρωσε ότι η εν λόγω εταιρεία (σ.σ. η οποία όπως διευκρινίστηκε κατόπιν επικοινωνίας είναι η LUDWIG SA) είναι δική του, παραιτούμενος ρητά του τραπεζικού απορρήτου του Λουξεμβούργου. Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα. Προσκόμισε, επίσης έγγραφα, ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκατ. δολ. και 1 εκατ. ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρείες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρείας».
Ο κ. Γερμανός, προέβη στην κατάθεση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου του συνολικού ποσού που έλαβε το 2001/2002, πλέον των νομίμων τόκων. Κατόπιν των εξηγήσεων αυτών, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η μη επιβολή σε βάρος του Π. Γερμανού του παραμικρού περιοριστικού όρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.