Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται δραματικές μειώσεις στις συντάξεις - Τους οδηγούν σε "ευθανασία"


"Άγριες" μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, κτάργηση των αναπηρικών, και μετατροπή των συντάξεων χηρείας σε "φιλοδώρημα" φέρνει το νέο έτος,προδίνοντας για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους μεγάλης ηλικίας που στήριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιούνη του 2012.
Πιο συγκεκριμένα ο Νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
Την ίδια στιγμή που ο Α.Σαμαράς έταξε για το 2014 ανάπτυξη, και πρωτογενές πλεόνασμα, με το οποίο θα μοιράσει και λεφτά σε χαμηλοσυνταξιούχους και απόστρατους, ο Κανονισμός μιλάει για "ψαλίδι" στις επικουρικές από 16-45%!
Οι άνθρωποι αυτοί πλήρωναν επικουρικά δεκαετίες ολόκληρες , και τώρα θα "κουρεψουν" τις εισφορές τους, δηλαδή θα τις δημέυσουν, όπως διατάζουν οι δανειστές.
Οι παροχές θα αναπροσαρμόζονται ετησίως ανάλογα με τα δημογραφικα΄δεδομένα, δηλαδή αν δεν τους κάνουμε την χάρη να πεθαίνουμε στο μέλλον θα παίρνουμε "ψίχουλα". Αν πεθαίνουμε νωρίτερα, οι εναπομέιναντες θα παίρνουν κάποιο "μπόνους".
Καταργούνται τα πλασματικά χρόνια, και οι αναπηρικές συντάξεις. Όλοι οι ανάπηροι γιατρευτηκαν, και δεν έχουν ανάγκη φαρμάκων!
Φυσικά έξω από τους νέους σχεδιασμούς δεν μπορούσε να μείνει η σύνταξη χηρείας. Όσες επέλξαν να κάνουν την δυσκολότερη δουλειά, να μείνουν "βασίλισσες" στο σπίτι και να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους, θα δουν την σύνταξη που τους άφησε ο σύζυγός τους να μειώνεται από το 70% στο 50%!
Αν σκεφτεί κανείς και τις ανάγκες που έχουν οι απόμαχοι της ζωής (οι παπούδες μας, και οι γονείς μας) σε φάρμακα, και ιατρικά έξοδα, είναι κατανοητό ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να τους αναγκάσει σε ένα είδος υποχρεωτικής "ευθανασίας".
Ήδη στη δημοσκόπηση που σας παρουσιάσαμε του Extra η ΝΔ κυριολεκτικά καταρρέει, εάν χάσει την τάξη των συνταξιούχων που όλοι γνωρίζουν ότι την στήριξαν, η πορέια της προς μονοψήφια ποσοστά φαντάζει μονόδρομος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.