Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ... ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ 44 ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΩΜΕΝΟΥΣ...!!!


Το εικονιζόμενο ζευγάρι έχει αναγνωριστεί από τα θύματά του – Οι αστυνομικοί ζητούν από όσους γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό να τηλεφωνήσουν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα…

Μετά απο δύο συνεχή κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων στα Χανιά, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη του ζευγαριού των απατεώνων καθώς έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους. Πρόκειται για τον 44χρονο Θωμά Μάρκου του Νικολάου που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και την 35χρονη Μαρία Μάρκου του Αποστόλου που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
 Και οι δύο έχουν απασχολήσει τις αρχές και έχουν ξανασυλληφθεί, ενώ πρόσφατα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους είχαν δημοσιοποιηθεί απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ως μέλη μεγάλης σπείρας απατεώνων με δράση σε ολόκληρη την χώρα. Και οι δύο αναγνωρίστηκαν απο τους ηλικιωμένους που έπεσαν θύματά τους στα Χανιά και αναζητούνται απο την αστυνομία, ενώ καλείται όποιος τους δει να ενημερώσει άμεσα τις αστυνομικές αρχές. 
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. απο τις 2 Ιανουαρίου, σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε βάρος δεκαέξι 16 ατόμων, τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.
Με 44 χτυπήματα έβγαλαν συνολικά 138.000€ Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τ.Α. Νέας Σμύρνης και το Τ.Α. Συντάγματος, από τις αρχές του 2010, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν από κοινού εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της Νάξου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Τρίπολης, της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Αργολίδας.
Ειδικότερα, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζαν υπέργηρα, κυρίως άτομα, τα προσέγγιζαν και παριστάνοντας ψευδώς ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν διαπράξει 44 απάτες και έβγαλαν το χρηματικό ποσό των 138.190 ευρώ. 
arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.