Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πάνω από 95 εκατ. ευρώ για υπερωρίες στην ΥΠΑ


Εκθεση - κόλαφος από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την περίοδο 2008 - 2012. Χορηγούσαν αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση ακόμη και σε προσωπικό που υπηρετούσε εκτός συνόρων!
Του Γιωργου Π. Τερζη

Επί Μνημονίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι υπέστησαν συντριπτική μείωση των αποδοχών τους. Τουλάχιστον, οι περισσότεροι. Διότι κάποιοι άλλοι, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς ατιμωρησίας και, προφανώς, την ανοχή, αν όχι συνενοχή, των διοικήσεων, συνέχισαν να καρπώνονται υπερωρίες, ακόμη και για ημέρες που απουσίαζαν λόγω ασθενείας! Και στην περίπτωσή μας, ουδείς δικαιούται να ομιλεί για μικροποσά, καθώς η συνολική δαπάνη για υπερωρίες στην 5ετία 2008 - 2012 υπερβαίνει τα 95 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν προστεθεί και η εκτιμώμενη υπερωριακή αποζημίωση για το 2013 φθάνει στα 107 εκατομμύρια!
Η υπηρεσία «χαρά των υπερωριών» δεν είναι άλλη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που, για άλλη μία φορά, απασχολεί με τις αμφιλεγόμενες τακτικές «τακτοποίησης» του υπηρετούντος προσωπικού.
Η έρευνα που διεξήγαγε εντός του 2013 το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) αποτελεί κόλαφο και επιβεβαιώνει ότι ακόμη κι αν όλη η χώρα υποφέρει, θα υπάρχουν πάντοτε θύλακοι προστασίας ολίγων και εκλεκτών. Οσα καταγράφονται σε αυτήν αποτελούν επιβεβαίωση όσων ισχυρίζονται πως η κατάρρευση του «ελληνικού προτύπου» ήταν απλώς ζήτημα χρόνου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της «Κ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.