Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Γεμάτες από Αλβανούς τρομοκράτες του UCK, οι φυλακές των Σκοπίων

«Οι φυλακές της πΓΔΜ βρίσκονται εν βρασμώ από τον μεγάλο αριθμό των Αλβανών κρατουμένων, με τις ποινές που τους επιβλήθηκαν από δεκάδες χρόνια μέχρι και ισόβια κάθειρξη, για αδικήματα τρομοκρατίας», γράφει σήμερα το αλβανικό ΙΝΑ. Στους Αλβανούς επιβλήθηκαν βαριές ποινές από τα δικαστήρια των Σκοπίων αλλά πρόκειται για θύματα πολιτικών διεργασιών. Η παρανομία τους ήταν ότι αγωνίστηκαν, στη σύγκρουση του 2001 και μετά από αυτήν εισήχθησαν στις φυλακές. Όλοι είναι πρώην μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (UCK).

Το ευρύ κοινό – σημειώνεται στο δημοσίευμα- γνωρίζει καλά τις συνέπειες επί των άμαχων πολιτών του Σοπότ και Μπρόντετς, από πρώην μέλη του UCK, αλλά και σε βομβιστικές τους επιθέσεις στο Κουμάνο και στην εθνική οδό προς τη Σερβία.
Για το περιστατικό αυτό επεβλήθη ποινή ισόβιας κάθειρξης σε δύο πολίτες του χωριού Αρατσίνοβο καθώς και άλλα πρώην μέλη του UCK από το Τέτοβο, όπως η Ιμπραϊμ Σουλεϊμάν, ο δημοσιογράφος από το Κουμάνοβο Αγκίμ Μπεχλούλι που καταδικάστηκαν για τρομοκρατία. Από παραπλήσιες περιπτώσεις οδηγήθηκαν στη φυλακή αρκετά πρώην μέλη του UCK.

(σ.σ. στη συνέχεια γίνεται αναφορά αρκετών ονομάτων Αλβανών με τις ποινές τους, που βρίσκονται στις σκοπιανές φυλακές)
..Εκτός από την ταλαιπωρία τους στη φυλακή, οι οικογένειές τους υφίστανται σε μεγάλο βαθμό κακουχίες χωρίς να μπορούν να τους βοηθήσουν. Εξάλλου πολλά μέλη των οικογενειών τους έχουν πεθάνει εξαιτίας του πόνου για τα παιδιά τους.
Οι εδικοί της δικαιοσύνης αναφέρουν ότι οι κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί σε αυτούς τους κρατούμενους, είναι πολύ μεγάλες και πρέπει να ‘ζητηθεί η επανεξέταση της υπόθεσης καταδίκης τους στις περισσότερες των περιπτώσεων’.
Η αγανάκτηση των οικογενειών των κρατουμένων μέρα στη μέρα αυξάνεται και προειδοποιούν ότι θα λάβουν ριζοσπαστικά μέτρα και ίσως επαναληφθεί η σύγκρουση του 2001, η οποία, όμως, είναι καταδικαστέα από τα περισσότερα πρώην μέλη του UCK.
--
Πηγή: ΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.