Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

60 λαθρομετανάστες στο Ακρωτήρι Σπάθα στα Χανιά-Έφτασαν στη Σούδα

Τελευταία ενημέρωση 19.04

Μόλις λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα έφτασε το πλοίο της Frontex με τους 60 τελικά λαθρομετανάστες στο λιμάνι της Σούδας βάζοντας τέλος στην οδύσσεια που πέρασαν μέχρι να φτάσουν σώοι υπο την προστασία των Ελληνικών Αρχών.

Αξίζει να τονιστεί ότι ανάμεσά τους βρίσκονται δυο έγκυες γυναίκες όπου η μία είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ετσι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν την εγκυμονούσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων καθώς και έναν ελαφρά τραυματισμένο.

Ανάμεσα στους 60 αλλοδαπούς βρίσκονται 20 ανήλικα παιδιά με τους γονείς τους όπου είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όλοι θα διανυκτερεύσουν στο παλιό κτίριο του Δημαρχείου της Σούδας μέχρι να αποφασισθούν οι περαιτέρω κινήσεις από τις Ελληνικές αρμόδιες Αρχές


Το χρονικό

Θρίλερ εκτυλίχθηκε με 60 λαθρομετανάστες που παρέμεναν αβοήθητοι για 2 περίπου ημέρες σε απομονωμένη παραλία στη Χερσόνησο Σπάθα των Χανίων.

Για τον εντοπισμό τους στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τις λιμενικές αρχές καθώς το βράδυ της Παρασκευής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος,  δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν από αυτούς, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκονται σε παραλιακή περιοχή της Κρήτης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός  και δόθηκε εντολή να γίνουν έρευνες στα βόρεια και νότια παράλια του νησιού. Τελικά οι μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, στην παραλία Καλόγερου, βορειοδυτικά της Χερσονήσου Σπάθα των Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 47 Αφγανούς και 5 Σύριους οι οποίοι αποβιβάστηκαν στη συγκεκριμένη παραλία πριν από 2 ημέρες από άγνωστο δουλεμπορικό σκάφος.

Ύστερα από τον εντοπισμό τους, το Ιρλανδικό σκάφος της Frontex που ελλιμενίζει στο λιμάνι της Σούδας αναχώρησε προκειμένου να παραλάβει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Σούδας.

Από τις τοπικές αρχές έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να εφοδιαστούν οι μετανάστες με νερό και είδη διατροφής ενώ σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας και των 52 μεταναστών είναι καλή.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής, εντοπίστηκαν δύο ιστιοφόρα με συνολικά 138 λαθρομετανάστες  στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Κυθήρων, τα οποία συνοδεία σκάφους του λιμενικού οδηγήθηκαν τα ξημερώματα στο λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας.

Μεταξύ των 138 λαθρομεταναστών, βρίσκονταν και μικρά παιδιά από διάφορες ασιατικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.