Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΟΝ-ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ», στον κόμβο Δίου-Λιτοχώρου, τόνισε τα εξής:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ και ΚΕΙΜΕΝΟ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

«Προχτές αισθάνθηκα εξαιρετικά ταπεινωμένος όταν ένας κάποιος κύριος υπουργός της Γερμανίας, Σόιμπλε, κάπως έτσι τον λένε, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να απολέσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας. Θα του στείλω ένα καρτ ποστάλ του Μ. Αλεξάνδρου να το πει κατά πρόσωπο. Όλοι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να ασελγήσουν στην, προσωρινά ελπίζω, κουρασμένη Ελλάδα. Όλοι αυτοί όταν είχα την εξαιρετική τιμή να με στείλετε Ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες τους είπα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί εμμένετε και επιμένετε η ιστορία της Ευρώπης να ξεκινά από τον Καρλομάγνο. Η ιστορία της Ευρώπης ξεκινά από τότε που ξεκινά η ιστορία της Ελλάδος ».
Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ οι άνθρωποι του Αλεξάνδρειου τοποθέτησαν έτσι το άγαλμα, να έχει πίσω του τη δύναμη των θεών του Ολύμπου και να ατενίζει προς Ανατολάς προς τις αλύτρωτες πατρίδες. Τώρα κάποιοι αναφερθήκαν σ'αυτόν τον θορυβώδη τύπο τον κ. Γκρουέφσκι. Είπαμε να είμαστε σοβαροί απέναντι στην ιστορία και για να είμαστε σοβαροί απέναντι στην ιστορία πρέπει να διδαχτούμε από το έργο του Μ. Αλεξάνδρου. Δεν είναι μόνο να ατενίζουμε το άγαλμα, είναι να μας εμπνέει ο Μ. Αλέξανδρος και νομίζω πολλοί από εμάς έχουμε πολλά να μας εμπνεύσει ο μεγάλος στρατηλάτης Πιστεύω όμως ότι πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι η Ελλάδα θα βγάλει νέους Μ. Αλεξάνδρους. Και επειδή ο φίλος και ομοϊδεάτης και συναγωνιστής Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αιρετός περιφερειάρχης της περιοχής με την ψήφο του Ελληνικού λαού. Τώρα βέβαια υπάρχει και μια τυπική διαδικασία. Ίσως μερικές φορές ο τύπος ξεπερνάει την ουσία, για μένα περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας παραμένει ο Π.Ψωμιάδης.Επειδή είπε λοιπόν ότι η Αθήνα δεν έχει ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Ένας Αθηναίος όμως το δώρισε το άγαλμα στη Μακεδονία. Δεν πρέπει να χωρίζουμε την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά γιατί η πρόκληση δεν ξέρουμε πότε θα έρθει. Και μπορεί να έρθει αύριο.
Ήδη σήμερα έχουμε τεράστια γεγονότα στην γείτονα εξ 'Ανατολών χώρα. Γεγονότα που μπορεί να πυροδοτήσουν εξελίξεις. Παραιτήθηκε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας και δεν ξέρουμε πως και αν ελεγχθεί η κατάσταση. Άρα λοιπόν αυτό που οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να αλλάξουμε αυτό το «ι» των κάποιων πολιτικών τα τελευταία χρόνια της μεταπολίτευσης που μας συστήνουν μονίμως «καθίστε φρόνιμα» και να αλλάξουμε αυτό το «η», με το φρόνημα του Μ. Αλεξάνδρου. Φρόνημα και όχι να καθίσουμε φρόνιμα. Γιατί θα το χρειαστούμε πάρα πολύ σύντομα. Είτε από κάποιες προκλήσεις εξ'ανατολών, είτε από κάποιες προκλήσεις εκ δυσμών. Εμείς οι Έλληνες μείναμε όρθιοι πολεμώντας αλλά και με το πνεύμα μας και ο Μ. Αλέξανδρος είναι αυτός ο μεγάλος συνδυασμός. Ο μέγιστος στρατηλάτης που διδάσκεται 23 αιώνες σε όλες τις σχολές της ανθρωπότητας αλλά βεβαίως και το μεγάλο πνεύμα. Κι εμείς προτιμήσαμε τον Αλέξανδρο του πνεύματος. Όταν λοιπόν ο καθηγητής ο Παλαιολόγος κύριος ήρθε κοντά μου μέσω του Άδ. Γεωργιάδη και συζητήσαμε για ένα άγαλμα, προτιμήσαμε το Μ. Αλέξανδρο του πνεύματος και της ειρήνης. Θέλουμε να ζήσουμε εν ειρήνη αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε και την ειρήνη και τη Δημοκρατία.
Με ρώτησαν πολλοί γιατί από όλη τη Μακεδονία, την απέραντη Μακεδονία που μου έχει δώσει πολλές ηθικές νίκες, προτίμησα την Πιερία. Γιατί η Πιερία μου έδωσε ότι ωραιότερο στη ζωή μου. Ένα δικό της κορίτσι. Την κα Βέννυ Καρατζαφέρη. Το χρώσταγα λοιπόν στην Πιερία, το χρώσταγα στο Λιτόχωρο και το έκανα πράξη. Βέννυ σ 'ευχαριστώ »!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.