Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γ.Καρατζαφέρης: "Μας πάνε σε πιστωτικό επεισόδιο για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα"


ImageΤην προσπάθεια δημιουργίας «πιστωτικού επεισοδίου» εις βάρος της Ελλάδος, με την πίεση των Οίκων Αξιολόγησης, «ώστε να πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου στα οποία έχουν επενδυθεί πάνω από 80 δισ. και μετά οι Οίκοι να αναλάβουν τη σταδιακή αναβάθμιση της Ελλάδας» βλέπει πίσω από τις εξελίξεις στην οικονομία ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πρότεινε να προχωρήσει η χώρα μας σε δανεισμό από τρίτες χώρες και κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι τελεί υπό το κράτος πανικού.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι, από την πλευρά των Οίκων Αξιολόγησης, επιχειρείται «να δημιουργηθεί αυτό το επεισόδιο για να σταματήσει η πίεση στην Ελλάδα, πίεση η οποία μεταφέρεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Είπε, επίσης, πως αυτό που τον φοβίζει περισσότερο και από το δημόσιο χρέος, το οποίο θεωρεί ότι είναι απόλυτα διαχειρίσιμο, «είναι ο πανικός στον οποίον βρίσκονται τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκτιμά ότι η χώρα μας θα ορθοποδήσει, μόνο εάν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, και ανέφερε τρεις προτάσεις, που, εάν υλοποιηθούν, όπως υποστήριξε, θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη.

Πρότεινε, πρώτον, τη δημιουργία εξαγωγικών μονάδων σε διάφορα δικά μας προϊόντα, για να καλύψουμε το έλλειμμα του ισοζυγίου εξαγωγών εισαγωγών.

Δεύτερον, την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα, κάτι που, όπως είπε, «δεν θα το δεχτεί η Ε.Ε., αλλά θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την Ε.Ε., για να μας βοηθήσει στη δημιουργία αναπτυξιακών μονάδων».

Τρίτον και σπουδαιότερο κατά τον ίδιο, είναι το θέμα των παράνομων μεταναστών.

Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, πρέπει να τελειώνει η χώρα μας με αυτό το πρόβλημα γιατί - όπως υποστήριξε - στοιχίζει στην Ελλάδα 12 δισεκατομμύρια τον χρόνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.