Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Οι κίνδυνοι από το «Δουβλίνο 2»



Ο  Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός προσέφυγε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την λαθρομετανάστευση προς την Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Ο Κώστας Αϊβαλιώτης απαίτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κατάργηση του Κοινοτικού Κανονισμού «Δουβλίνο 2».


Σύμφωνα με τον Βουλευτή Β΄ Αθηνών, «κάθε ώρα που περνάει, 15 λαθρομετανάστες εισέρχονται από τα βόρια σύνορα μας, διασχίζοντας παράνομα τον ποταμό Έβρο». Στη συνέχεια εφοδιάζονται όλοι, με προσωρινά Ελληνικά έγραφα και αναχωρούν από την Αλεξανδρούπολη  προς την Αθήνα (μέσω της Θεσσαλονίκης). Αυτό αν είναι αληθές, μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει ο καθείς, απλά ρωτώντας τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ, που εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη.
Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί, ιδίως αν λάβουμε υπ΄όψη ότι το σύνολο των λαθρομεταναστών ανήκει στις ενεργές (εργασιακά, αναπαραγωγικά αλλά και πολεμικά) ηλικίες.

Φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να περιμένομε, μέχρι να καταργηθεί ο Κ.Κ του Δουβλίνο 2,γιατί αν αυτό δεν γίνει σύντομα, η ζημιά που θα έχει υποστεί η Χώρα μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Η Ελλάδα παρερμηνεύοντας την συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ,   επιτρέπει την είσοδο των λαθρομεταναστών από τα βόρια σύνορα μας, για να εγκλωβίζονται στη συνέχεια, μια και με το Δουβλίνο 2 που υπογράψαμε, (δεν επιτρέπει να τους στείλουμε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης).

Εδώ τώρα παίζεται ένα παιγνίδι (κυρίως από την αριστερά, όχι ΚΚΕ) με «Έλληνες» να καταγγέλλουν την πατρίδα μας, στον  Επίτροπο Δικαιοσύνης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Υπηκοότητας  και στον   Επικεφαλή αντιπροσωπίας CPT, για την Ελλάδα, κ. Mario Felice, όπου τα πρόστιμα που μας χρεώνουν είναι εξαιρετικά σοβαρά. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον κο Υπουργό Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, που ενδέχεται να υπόκεινται σε άλλες άγνωστες σε εμάς δεσμεύσεις ή ακόμα ίσως και να εκβιάζονται, μια και οι συνθήκες δεν τηρούνται  όπως προβλέπετε. 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη προβλέπει η συνθήκη:  Ένας πολίτης μιας χώρας εκτός ΕΕ και Συνθήκης Σένγκεν μπορεί να ταξιδέψει σε ένα κράτος μέλος για μια διάρκεια τριών μηνών (90 ημερών) με την προϋπόθεση ότι πληροί τους όρους Σένγκεν, δηλαδή, κάποιος πρέπει να έχει στην κατοχή του έγκυρο διαβατήριο, να έχει στην κατοχή του θεώρηση διαβατηρίου σύντομης διαμονής, να μπορεί να αποδείξει το σκοπό του ταξιδιού του, να έχει στην κατοχή του επαρκείς πόρους συντήρησης για την περίοδο παραμονής και για την επιστροφή και τελικώς πρέπει να μην είναι καταχωρημένος στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν για την άρνηση εισόδου και δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια πολιτική ή εθνική ασφάλεια όλων των κρατών Σένγκεν.

H Δανία αυτή η μικρή Σκανδιναβική χώρα, δεν έχει κυρώσει τον κανονισμό «Δουβλίνο 2» εμείς «…μπάτε σκύλοι αλέστε…»

                                                Ο πρόεδρος της Ν/Ε ΛΑ.Ο.Σ Χανίων
                                                           Μανώλης Σταματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.