Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πάτρα:Ήθελαν να κάνουν το αυτονόητο, να φύγουν από την Ελλάδα, την πλήρωσε όμως ο Λιμενικός...



ImageΛιμενικός στο λιμάνι της Πάτρας τραυματίστηκε σοβαρά από 5 τουλάχιστον αλλοδαπούς όταν επιχείρησε να τους σταματήσει να εισέλθουν στο χώρο του λιμανιού. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το εχθές το βράδυ σε μια από τις συνήθης πλέον καταδιώξεις λαθρομεταναστών που στην προκειμένη περίπτωση επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο του παλαιού  λιμένα.
Σύμφωνα με το thebest.gr, ο λιμενικός Κ.Θ. αντελήφθη την προσπάθεια της ομάδας των αλλοδαπών που είχαν εισβάλει στο χώρο για να επιβιβαστούν λαθραία σε κάποια νταλίκα για να μπορέσουν να φύγουν από την «παγίδα αυτή των Βαλκανίων», όπως οι ίδιοι την αποκαλούν την Ελλάδα.
Επειδή όμως η κυβέρνηση απαγορεύει την έξοδο των ξένων προς την Ευρώπη, το ίδιο προφανώς επιχείρησε να τους πει και ο Λιμενικός, ότι δηλαδή δεν είναι σωστό εφόσον και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου  τους έχει προσκαλέσει εδώ, με την γνωστή δήλωσή του το 2010, αυτοί να φύγουν έτσι, οι τελευταίοι όμως φαίνεται πως δεν συμμερίστηκαν τις ανησυχίες του Λιμενικού.
Έτσι και προσπαθώντας να τους εμποδίσει βρέθηκε αντιμέτωπος μαζί τους με αποτέλεσμα να του επιτεθούν και να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο και το σώμα. Μέχρι να προστρέξουν σε βοήθεια οι συνάδελφοί του, οι αλλοδαποί είχαν εξαφανιστεί. Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια στις ηρωικές προσπάθειες των λιμενικών και αστυνομικών να τηρούν πιστά τις προσταγές της κυβέρνησης, κανένας ξένος έξω από την Ελλάδα, έστω και αν με την αυτοθυσία τους αυτή θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη  ζωή πολλές φορές.
Ο λιμενικός μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν στο νοσοκομείο αναχώρησε για το σπίτι του όπου θα παραμείνει για ένα πενθήμερο έχοντας λάβει από την υπηρεσία του αναρρωτική άδεια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.