Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Είναι έγκλημα η πώληση της ΔΕΗ

Κύριε διευθυντά
η εκποίηση της ΔΕΗ, δηλαδή η απώλεια του κρατικού ελέγχου που διασφαλίζει την κατοχή του 51% των μετοχών της από το Ελληνικό κράτος, θα είναι καταστροφική για την Πατρίδα μας και το λαό της. Είναι βέβαιον ότι, αν -ό μη γένοιτο- αυτή συμβεί, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για το Ελληνικό νοικοκυριό θα διπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Στην Γερμανία, η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αύξησε την μέση τιμή για το γερμανικό νοικοκυριό κατά 132% μέσα σε μόλις 10 χρόνια.
Στην Ελλάδα θα συμβεί και κάτι άλλο, ακόμα πιο εφιαλτικό. Η νέα ιδιοκτησία της ΔΕΗ (ξένη πολυεθνική), θα μπορεί να ελέγχει και να καθορίζει αποφασιστικά με την «κατάλληλη» τιμολογιακή της πολιτική, την οποίαν ΑΝΑΠΤΥΞΗ βαυκαλιζόμαστε ότι θα επιτύχουμε το... 2020 ή 2030, αφού, ως γνωστόν, χωρίς ανταγωνιστική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, καμία βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργήσει...
Δεν πρέπει λοιπόν, σε καμιά περίπτωση, να δεχθούμε ή να επιτρέψουμε την εκποίηση της ΔΕΗ στα διεθνή καρτέλ και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή. Η ΔΕΗ είχε τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτα κέρδη, διαθέτει δε ιδιόκτητα λιγνιτωρυχεία δυναμικότητας εκατοντάδων εκατομμυρίων τόνων καυσίμου λιγνίτη, που μπορούν να μας εξασφαλίσουν ενεργειακή επάρκεια για τουλάχιστον 40 χρόνια από σήμερα. Ομιλώ φυσικά για τα ήδη γνωστά, τεχνικώς και οικονομικώς να αποκαλυφθούν. Η καύση του λιγνίτη παράγει σήμερα το 50% περίπου της καταναλούμενης ηλεκτρικής ενέργειας στη Ελλάδα! Υπάρχουν λοιπόν και οι στρατηγικοί λόγοι που επιβάλουν να αγωνιστούμε για την προστασία της πατρίδας μας από την λεηλασία των καρτέλ.
Υπάρχει σωρεία άλλων λόγων που μας επιβάλει να εμποδίσουμε τις δυνάμεις εκείνες, τους διεθνείς τοκογλύφους και το ΔΝΤ, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας μας, υπαγορεύοντας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ευρύτατο πρωτοφανές πρόγραμμα
ιδιωτικοποιήσεων (εκποιήσεων), το οποίο συμπεριλαμβάνει ΟΛΕΣ τις κερδοφόρες, κοινωφελείς και μη επιχειρήσεις, δικαιώματα ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ και πολλά άλλα, ένα κυριολεκτικά τρομακτικό «Πίνακα Ξεπουλήματος», ο οποίος συνοδεύει το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα Υποτέλειας και Κατοχής της Πατρίδας μας, που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ψήφιση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση της ΔΕΗ, η κυβέρνηση μπορεί να εισπράξει μεν το ποσό 1,2 έως 1,3 δις ευρώ από την πώληση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου, θα χάσει όμως μερίσματα ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (σε περσινές τιμές), ενώ η ξένη πολυεθνική που θα την αγοράσει θα πληρώνει αφ’ ενός μεν ολιγότερους φόρους (με την γνωστή μέθοδο της φοροδιαφυγής μέσω off-shore εταιρειών), αφ’ ετέρου δε θα μειώσει δραστικά το προσωπικό, επιβαρύνοντας τα Ελληνικά ταμεία με 70 - 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Συνεπώς η συνολική ετήσια ζημία της πατρίδας μας, θα είναι της τάξεως των 350 εκατομμυρίων ευρώ, του όποιου εσόδου πώλησης (εκποίησης) εξανεμιζόμενου μέσα σε 3 χρόνια. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες Πολίτες θα αναγκάζονταν στο μέλλον με την αδυναμία της εθνικής ανάπτυξης και της οικονομίας μας, λόγω της έλλειψης των δικών μας επιχειρήσεων, (γεγονός που θα επιβάρυνε ακόμη πιο πολύ την ήδη δυσμενή σχέση χρέους προς ΑΕΠ).
Η πατρίδα μας δεν έχει κανένα απολύτως λόγο σήμερα να ιδιωτικοποιήσει (ξεπουλήσει) τη δημόσια περιουσία της, ούτε οικονομικό, ούτε εθνικό, αλλά ούτε και στρατηγικό. Θα το καταλάβαινα εάν έπαιρναν κάποια μέτρα εξυγίανσης της ΔΕΗ, όπως έλεγχο των υψηλόβαθμων στελεχών, του άκρατου συνδικαλισμού που επικρατεί χρόνια τώρα και ό,τι άλλο μέτρο μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της σπατάλης. Ομως αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθεί στους εργαζόμενους και να προσφέρομε τη ΔΕΗ, ένα εθνικό μας πλούτο, βορά - θυσία στους δανειστές και διεθνείς τοκογλύφους μας «σημερινούς φίλους» και συνομιλητές μας.   
Ο πρόεδρος Ν/Ε ΛΑ.Ο.Σ Χανίων
Μανώλης Σταματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.