Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΧΑΝΙΑ: "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ" ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ !

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την κάτωθι επιστολή-καταγγελία μου...

'Οπως ασφαλώς γνωρίζετε το καλοκαίρι οι αυλές των δημοτικών σχολείων σε ολη την Ελλάδα μετατρέπονται σε άτυπους παιδότοπους για όλα τα παιδιά της κάθε γειτονιάς που έχει κάποιο σχολείο. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με την δική μας γειτονιά του 15ου Δημοτικού στα Χανιά.

Σήμερα μεταξύ 11:30 και 12:00 την ώρα που ο προαύλιος χώρος ήταν γεμάτος παιδάκια που έπαιζαν, εμφανίστηκε ομάδα νεαρών (20χρονων) οι οποίοι εβρισκόμενοι σε έξαλλη κατάσταση άρχισαν να φωνάζουν, βεβήλωσαν και κατέστρεψαν την Ελληνική σημαία και επιδόθηκαν μετά μανίας σε επικάλυψη συνθημάτων που είχαν αναγραφεί στους τοίχους της αυλής του σχολείου επ' αφορμής της σχολικής εορτής λήξης των μαθημάτων.

Περιττό να σας πω σε τι κατάσταση ήρθαμε εμείς οι λιγοστές ηλικιωμένες γυναίκες που ήμασταν εκεί μαζί με τα εγγόνια μας αλλά και (κι αυτό είναι το χειρότερο) το σοκ που υπέστησαν παιδάκια 3, 4 χρονών βλέποντας τη μανία αυτών των αλλητήριων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το μίσος στο βλέμα ενός εξ'αυτών.


Αυτοί οι νεαροί όπως είπα, είχαν μαζί τους σακκίδια από τα οποία έβγαλαν τα σπρέυ, στα οποία σακίδια είχαν και λοστούς καθώς και κάτι μπουκάλια, διότι ενός του έπεσε και είδα το περιεχόμενο. Αργότερα μιλώντας με μια γειτόνισα μου είπε οτι ήρθαν μέχρι το 15ο με το λεωφορείο. Η αποθράσυνση τους είναι χαρακτηριστική. Συμπεριφέρονται ως να μην φοβούνται για καμια αντίδραση της αστυνομίας.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι ομάδες αυτές έχουν μαζευτεί στην πόλη μας, από τότε που άρχισε η διοργάνωση αυτών των αντιρατσιστικών "φεστιβάλ" και η κατάληψη της ROSA-NERA. Οι ομάδες αυτές είναι που μαζεύονται κάθε φορά μαζί με αλλοδαπούς και κλείνουν την αγορά. Οι ομάδες αυτές ειναι πίσω από κάθε επεισόδιο και κανείς υπεύθυνος δεν φαίνεται να ενοχλείται, πόσο μάλλον να κάνει κάτι. Επιθέσεις σε σχολεία όμως ...αυτό ειναι κάτι καινούργιο.
Γιά το σημερινό τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που τους ενόχλησε. Η Ελληνική σημαία; Η σχολική γιορτή; Τι μπορεί να ήταν αυτό που τους έκανε να'ρθούν και να επιτεθούν με μανία σε ενα σχολείο;  Ισως θέλουν να καταστρέφουν κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα. Εκτός κι αν ήταν υπο την επήρεια ουσιών...

Εγώ δεν θα το αφήσω έτσι. Ευτυχώς την ώρα των βανδαλισμών κάποιος πήρε φωτογραφίες και άλλος γείτονας, λέει οτι έχει το γεγονός σε κάμερα. Τα πρόσωπα τους θα γίνουν, αν δεν είναι γνωστά, στην αστυνομία και αν αυτή αδιαφορήσει εγώ θα τα δημοσιεύσω.

Σας ευχαριστώ.
 
http://isxys.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.