Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή του FIR Αθηνών για τρείς μήνες!



Απτόητη η Τουρκία, εν μέσω εμπολέμου καταστάσεως στην Α. Μεσόγειο επιμένει και συνεχίζει απαρέγκλιτα την αναθεωρητική πολιτική της.
Αφού έκαμε την δύσκολη στο ΝΑΤΟ, αφού καταδέχθηκε να συμμετάσχει με πέντε φρεγάτες στην επιβολή του εμπάργκο στην Λιβύη ξεκινά και τις …συνήθεις εαρινές εκπαιδευτικές της δραστηριότητες εντός FIR Αθηνών !
Ετσι με την ΝΟΤΑΜ Α0893/ 18 Μαρτίου 2011 κηρύσσει «ακυρη και μή υφιστάμενη» την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0491/11 που «απαγορεύει» την διεξαγωγή των ασκήσεων με πυρά εντός του ελληνικού FIR στην περικλειομένη με ερυθρό χρώμα περιοχή στον χάρτη.
Η ασκηση TASMO (Tactical Air support for Maritime Operation) με πυρά θα διεξάγεται απο την 1η Απριλίου εως … 30 Ιουνίου (! ) με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα, την Πρωτομαγιά και απο Μ. Παρασκευή εως την Δευτέρα του Πάσχα… (αυτά είναι μέτρα «οικοδόμησης εμπιστοσύνης !»), η Τουρκία θα πάρει ολα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφάλεια της αεροναυσιπλοίας, με αλλα λόγια δηλαδή «αναλαμβάνει» τον ελεγχο μιας περιοχής του FIR Αθηνών εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού, ανάμεσα στο Αγιο Ορος, την Θάσο, την Λήμνο και την Σαμοθράκη.
Τι να θαυμάσει κανείς στο μνημείο αυτό οθωμανικής αυταρέσκειας και αυθαιρεσίας; Το σύνηθες “Greek NOTAM is null and void” ή το πασαλίδικο “No further explanation will be given…”! Μήν μας τα πολυζαλίζετε δηλαδή τα είπαμε αυτά , οτι είναι «επί » του 25ου μεσημβρινού είναι …κοινοκτημοσύνη και κάνωμε ότι γουστάρωμε. Ε! καμμιά φορά τον περνάμε και φτάνωμε εως και το 24:33 Ανατολικό μήκος, δεν εγινε και τίποτε !
Παραθέτω τις επίμαχες Τουρκικές ΝΟΤΑΜ :

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/fir_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.