Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μαχητές της αλ Κάιντα στο πλευρό των επαναστατών της Λιβύης



Ο αρχηγός των επαναστατών της Λιβύης, Αμπντελ Χακίμ αλ Χασίντι παραδέχεται ότι οι οπαδοί της Τζιχάντ που πολέμησαν ενάντια...
 
Μαχητές της αλ Κάιντα στο πλευρό των επαναστατών της Λιβύης
στις συμμαχικές δυνάμεις στο Ιράκ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ενάντια στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «il sole 24 ore», ο αλ Χασίντι παραδέχεται ότι  στρατολόγησε περίπου 25 άνδρες από την περιοχή της Ντρέντα στην ανατολική Λιβύη για να πολεμήσουν ενάντια στις συμμαχικές δυνάμεις στο Ιράκ. Μερικοί από αυτούς όπως δήλωσε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Αντζαμπίγια.

Ο αλ Χασίντι υποστηρίζει ότι οι πολεμιστές του «είναι πατριώτες και καλοί Μουσουλμάνοι» αλλά πρόσθεσε ότι  «τα μέλη της Αλ Κάιντα είναι επίσης καλοί Μουσουλμανοί και πολεμούν ενάντια στον εισβολέα».

Οι αποκαλύψεις του έρχονται μετά την παραδοχή του προέδρου του Τσάντ, Ιντρις Ντεπι Ιτνο, ότι η αλ Κάιντα έχει κατορθώσει να λεηλατήσει οπλοστάσια στην επαναστατημένη  περιοχή της Λιβύης και να αποκτήσει όπλα.

Ο αλ Χασίντι παραδέχεται ότι είχε πολεμήσει στο παρελθόν ενάντια στην «ξένη εισβολή» στο Αφγανιστάν πριν να συλληφθεί το 2002 στο Πακιστάν.  Αργότερα παραδόθηκε στις ΗΠΑ και στην συνέχεια βρισκόταν υπό κράτηση στην Λιβύη πριν να αποφυλακισθεί το 2008.

Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνητικές υπηρεσίες λένε ότι ο Αλ χασίντι ήταν μέλος του Λιβυκού Ισλαμικού Αγωνιστικού Μετώπου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον θάνατο δεκάδων Λίβυων στρατιωτών σε αντάρτικες επιθέσεις γύρω από την Ντέρνα και την Βεγγάζη το 1995 και το 1996.

Παρόλο που το Λιβυκό Ισλαμικό Αγωνιστικό Μέτωπο δεν είναι μέλος της οργάνωσης της Αλ Κάιντα, η αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία υποστηρίζει ότι οι δυο οργανώσεις εμφανίζουν μια αυξανόμενη συνεργασία.

Το 2007, ντοκουμέντα που υπέκλεψαν οι συμμαχικές δυνάμεις δείχνουν ότι το Λ.Ι.Α.Μ. έχει την δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη μαχητών στο Ιράκ μετά την Σαουδική Αραβία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Αλ Κάιντα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα κάλεσε τους υποστηρικτές της να στηρίξουν τους επαναστάτες στην Λιβύη δηλώνοντας ότι η επανάσταση θα οδηγούσε στην επιβολή «του κράτους του Ισλάμ» στην χώρα.

Οι Βρετανοί Ισλαμιστές επίσης υποστήριξαν την επανάσταση με τον πρώην αρχηγό του απαγορευμένου «αλ μουχατζίρουν» να δηλώνει : « η απαίτηση για το Ισλάμ, την σαρία και την τζιχάντ από την Λιβύη έχουν ταρακουνήσει τους εχθρούς του ισλάμ και των μουσουλμάνων πιο πολύ από το τσουνάμι που έστειλε ο Αλλάχ ενάντια στους φίλους τους, τους Γιαπωνέζους».

Πηγή: Information Clearing House

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.