Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ισραήλ: Σχεδιάζει σύστημα Trophy για αεροσκάφη (vid)

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΑ MERKAVA


Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να κατασκευάσει και να τοποθετήσει στα αεροσκάφη σύστημα αυτοπροστασίας από φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους, παρόμοιο με αυτό που είναι ήδη εγκατεστημένο στα άρματα μάχης Merkava Mk IV σύστημα Trophy και σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση απευθείας ανάθεσης του έργου από το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, το σύστημα δύναται να κατασκευαστεί μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια.
Το ισραηλινό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy εισήχθη για πρώτη φορά στον ισραηλινό στρατό το 2005 . Έχει σχεδιαστεί για την αντιαρματική προστασία των αρμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων από αντιαρματικούς πυραύλους. Σχεδιάστηκε σε δύο εκδόσεις, που προορίζονται για εγκατάσταση σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα. Διαθέτει την δυνατότητα παρακολούθησης και καταστροφής αντιαρματικών πυραύλων ενώ αποτελεί προϊόν ενός δεκαετούς σχεδίου ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας Rafael Defense Systems και της ELTA Israel Aircraft Industries» και έχει ως κύριο σκοπό τον επαρκή εξοπλισμό και αντιαρματική προστασία ελαφρών και βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και αρμάτων μάχης Merkava Mk . IV .
Από το 2012 το σύστημα αυτό εντάσσεται σταδιακά στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες που διαθέτουν άρματα μάχης Merkava Mk . IV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ραντάρ, ελέγχου πυρός της Elta EL/M-2133 [ 1 ] F / G με ζώνη σε τέσσερις επίπεδες οθόνες, κεραία που τοποθετείται στο όχημα , με δυνατότητα λειτουργίας 360 μοιρών .
Όταν ένα βλήμα ανιχνεύεται, ο εσωτερικός υπολογιστής υπολογίζει το διάνυσμα προσέγγισης σχεδόν αμέσως, οι υπολογιστές υπολογίζουν το βέλτιστο χρόνο και τη καλύτερη γωνία προσβολής ενεργοποιώντας το σύστημα. Η απάντηση προέρχεται από δύο περιστρεφόμενους εκτοξευτές που είναι εγκατεστημένοι στα πλευρά του άρματος «που εκτοξεύουν μικρά μεταλλικά σφαιρίδια, όπως ακριβώς τα σκάγια σε ένα κυνηγητικό όπλο». Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξουδετερώνει σε μια πολύ μικρή ζώνη τον επερχόμενο πύραυλο ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό που γειτνιάζει με το προστατευόμενο όχημα ( άνδρες πεζικού).
Το ισραηλινό σύστημα είναι σχεδιασμένο να εξουδετερώνει όλους τους τύπους αντιαρματικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών όπλων ,καθώς και εκτοξευτές χειροβομβίδων. Το σύστημα μπορεί να εξουδετερώνει ταυτόχρονα πολλές απειλές που έρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις , καλύπτοντας όλο το φάσμα απειλών .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.