Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αμυντική συμφωνία θα υπογράψει στην Αθήνα ο ρώσος υπουργός Άμυνας


Συμφωνία στον τομέα της αμυντικής - τεχνικής συνεργασίας θα υπογραφεί κατά τη διήμερη επίσκεψη του ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στην Αθήνα, τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ.
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στη Μόσχα, επισήμανε ότι με αυτή τη συμφωνία Ελλάδα και Ρωσία θα ολοκληρώσουν τη διαμόρφωση της «νομικής βάσης» των σχέσεών τους στον τομέα αυτό.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συζητηθεί όλο το φάσμα των ζητημάτων της στρατιωτικής - αμυντικής συνεργασίας και νομίζω ότι ο Σεργκέι Κουζουγκέτοβιτς (σ.σ. Σοϊγκού) θα διατυπώσει προτάσεις μακράς πνοής για την ανάπτυξή της», δήλωσε ο κ. Αντόνοφ τονίζοντας ότι κατά την επίσκεψη στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του ρώσου υπουργού όχι μόνο με τον ομόλογό του Δ.Αβραμόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και «με την πολιτική ηγεσία της χώρας».
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η επίσκεψη θα είναι, όπως πάντα, δυναμική, σύντομη, συμπιεσμένη και γεμάτη με συγκεκριμένες συναντήσεις και συνομιλίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά από αυτήν την επίσκεψη η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα αυξηθεί γρήγορα και με "ιπτάμενους" ρυθμούς προς τα εμπρός».


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/299436/amyntikh-symfwnia-tha-ypograpsei-sthn-athhna-o-rwsos-ypoyrgos-amynas#ixzz2m8yotirB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.