Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

PGS: Τώρα αρχίζει το πραγματικό ενδιαφέρον για τις έρευνες στην Ελλάδα



Data room σε Αθήνα, Λονδίνο, Χιούστον και Όσλο θα δημιουργήσει η νορβηγική εταιρεία PGS η οποία έχει αναλάβει τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας που συνομίλησαν με το capital.gr, το αμέσως επόμενο διάστημα αρχής γενομένης από τα τέλη του έτους μέχρι και τα μέσα του 2014, θα αρχίσει να εντείνεται η κινητικότητα γύρω από τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Στο διάστημα αυτό η νορβηγική εταιρεία θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της και θα ξεκινήσει πιο εντατικά το λεγόμενο μάρκετινγκ, δηλαδή τη διαφήμιση των στοιχείων που εντοπίστηκαν από την έρευνας της στη διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία.

Αυτό τον σκοπό άλλωστε εξυπηρετεί και το συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων AAPG που πραγματοποιείται στην Αθήνα και στο οποίο παρουσιάζονται μερικά νέα στοιχεία. Είχαν προηγηθεί τα συνέδρια σε Βαρκελώνη και Λονδίνο, όπου επίσης εμφανίστηκε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς της PGS.

Ωστόσο, το εντατικό μάρκετινγκ θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της μελέτης στα τέλη του έτους.

Όπως τονίζουν στο Capital.gr πηγές της PGS, η εταιρεία μέσω της έρευνας και της επεξεργασίας των δεδομένων που πραγματοποιεί εντοπίζει πιθανούς στόχους που πρέπει να «δέσουν» με γεωλογικά δεδομένα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδιαφέρουσες δομές. 

Συγκεκριμένα έχουν εντοπιστεί ανάλογα σημεία με αντίστοιχες περιοχές στην Αλβανία και την Ιταλία οι οποίες αποδεδειγμένα περιείχαν υδρογονάνθρακες και στις οποίες δίνεται μεγαλύτερη έμφαση.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα εμφανίζει ενδιαφέρον ωστόσο η εταιρεία εμφανίζεται εξαιρετική φειδωλή για περαιτέρω εκτιμήσεις.

Επίσης, δεν δίνονται στοιχεία για το πόσες εταιρείες έχουν προαγοράσει τα πακέτα με τα δεδομένα των ερευνών, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, η πιο κρίσιμη περίοδος θα είναι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Εκτός από το συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα και έχει σαν στόχο ακριβώς την προσέλκυση ενδιαφερόμενων εταιρειών, ανάλογες εκδηλώσεις θα κάνει η PGS στο εξωτερικό μεταξύ άλλων στο Χιούστον του Τέξας, αλλά και σε άλλα διεθνή συνέδρια.

Η εταιρεία δηλώνει ότι θα είναι έτοιμη να είναι στον αέρα ο νέος γύρος παραχωρήσεων για Ιόνιο και Κρήτη τον Ιούλιο και θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών έως τεσσάρων μηνών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.