Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Βερολίνο: Συνάντηση Μάθιου Νίμιτς με Άνγκελα Μέρκελ για το όνομα των Σκοπίων

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είχε στο Βερολίνο

μια σύντομη συνάντηση με το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος τόνισε ότι τα εμπόδια μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων εάν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να ξεπερασθούν, όπως παρουσίασε η Φωνή της Γερμανίας- Deutsche Welle.
Η Μέρκελ επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις μελλοντικές εργασίες του διαμεσολαβητή.

Σύμφωνα με την πηγή, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, ώστε η γερμανική πλευρά να ενημερωθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη διαμάχη του ονόματος, απευθείας από τον Νίμιτς.

«Χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένο συμπέρασμα, ούτε κάποια στάση, η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή αυτό το ευαίσθητο θέμα» τονίζει η Deutsche Welle.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχει ένα σύντομο ιστορικό της ελληνο-σκοπιανής διαμάχης για το όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους.

Επίσης προστίθεται ότι « η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν ομόφωνα και επανειλημμένα ότι η επίλυση της διαφοράς προϋποθέτει μια αμοιβαία συμφωνία για το όνομα, ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση των Σκοπίων», σημειώνει η Deutsche Welle, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.