Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Καλωσήρθατε στην «Πύλη της Κολάσεως»



Ο 57χρονος Will Keeping ταξίδευε στο Τουρκμενιστάν και δεν είχε ιδέα για τη λεγόμενη «Πύλη της κολάσεως», μια υπόγεια σπηλιά γεμάτη φυσικό αέριο που καίει εδώ και τουλάχιστον… σαράντα χρόνια.
Άκουσε όμως, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, πως η «Πύλη» είναι ένα από τα εκατό πιο παράξενα μέρη που θα έπρεπε κανείς να επισκεφθεί στη διάρκεια της ζωής του.
Η πληροφορία του προκάλεσε ενδιαφέρον και αποφάσισε να συμπεριλάβει τον κρατήρα στο ταξίδι του.
«Στη διάρκεια της ημέρας δεν με εντυπωσίασε γιατί έμοιαζε σαν μία τρύπα στην απέραντη έρημο. Όσο πλησίαζε όμως το σούρουπο, άρχισα να συνειδητοποιώ το μέγεθος του κρατήρα και να απορώ με το ότι έκαιγε ακόμα. Στο σκοτάδι, η περιοχή μεταμορφώθηκε, ήταν σαν ένα καμίνι στη μέση της ερήμου, φώτιζε τον ουρανό», εξηγεί στη Daily Mail.
Η υπόγεια σπηλιά είχε ανακαλυφθεί το 1971, στην περιοχή Derweze στην έρημο Καρακούμ του Τουρκμενιστάν, από γεωλόγους που έκαναν γεωτρήσεις.
Το έδαφος κάτω από την εξέδρα γεώτρησης πετρελαίου κατέρρευσε, αφήνοντας μια μεγάλη τρύπα με διάμετρο περίπου 70 μέτρα και για να αποφευχθούν οι διαρροές δηλητηριώδους αερίου οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο αέριο, ώσπου αυτό να «εξατμιστεί».
Οι γεωλόγοι θεώρησαν ότι η φωτιά θα σβήσει σε λίγες μέρες, αλλά, αν και έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια, συνεχίζει να καίει έως σήμερα.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.