Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ισλαμικό νόμο επέβαλε ο ... Άρειος Πάγος στους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης

ΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ


Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος επαναφέρει τον ισλαμικό νόμο της σαρίας στις διαθήκες των Ελλήνων μουσουλμάνων!
Από το 1946 μέχρι σημερα οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες συντάσσουν, σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, διαθήκες, έχουν γίνει δικαιοπραξίες, μεταβιβάσεις, έχουν χτιστεί πολυκατοικίες και αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
Βασει της απόφασης αυτής. οι διαθήκες που συντάσσονται στην Θράκη μεταξύ των μουσουλμάνων (το μόνο κριτήριο είναι η ύπαρξη στα δημοτολόγια της θρησκείας) είναι άκυρες με την αιτιολογία ότι στις σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων στο κληρονομικό δίκαιο εφαρμόζεται η σαρία και ως εκ τούτο στο Ισλαμικό δίκαιο δεν προβλέπεται σύνταξη διαθήκης από τον κληρονομούμενο.
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας “Χρόνος” της Κομοτηνής, η απόφαση που ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί, αφορά την υπόθεση θανόντος μουσουλμάνου πολίτη της Θράκης και των διεκδικήσεων που ακολούθησαν από συγγενικά του πρόσωπα επί της περιουσίας του για την οποία όμως ο ίδιος είχε φροντίσει να συντάξει διαθήκη σε συμβολαιογράφο πριν αποβιώσει.
Το θέμα προέκυψε, όταν αδελφή θανόντος, που άφησε όλη του την περιουσία στη γυναίκα του μέσω διαθήκης, διεκδικεί μερίδιο της περιουσίας με το αιτιολογικό ότι ο αδερφός της ως μουσουλμάνος δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη, καθώς η δημόσια διαθήκη είναι άγνωστη στο δίκαιο της σαρίας.
Ο Άρειος Πάγος αναιρώντας απόφαση του Εφετείου Θράκης αποφάσισε ότι επειδή στους μουσουλμάνους της Θράκης εφαρμόζεται το δίκαιο της σαρίας, ο άνδρας δεν είχε δικαίωμα να συντάξει δημόσια διαθήκη επειδή είναι μουσουλμάνος.
Να θυμίσουμε ότι η επικράτηση της σαρίας στους Έλληνες μουσουλμάνους είναι πάγιο αίτημα της Άγκυρας από την εποχή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία στην Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.