Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δεν έχουν καταλάβει αυτοί οι Εβραίοι ποιοί καίνε τις συναγωγές τους; Ας ρωτήσουν την αμερικάνικη πρεσβεία

Eρωτηματικά προκαλεί η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίς χθες τα ξημερώματα στη συναγωγή της Κέρκυρας, γνωστής ως Scuola Greca. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, άγνωστοι παραβίασαν βοηθητική είσοδο της συναγωγής και έβαλαν φωτιά σε βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε άμεσα από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η επίθεση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη του ισραηλινού υπουργού Τουρισμού Stas Mizezhnikov, όπου επιβεβαιώθηκε η προσέγγιση Ισραήλ-Ελλάδος και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ελλάδα (αύξηση 57% το 2010). Αν η απόπειρα εμπρησμού δεν αποδειχθεί έργο κάποιων ανεγκέφαλων, ποιοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια τέτοια προβοκάτσια στην έναρξη της τουριστικής περιόδου καταφέροντας πλήγμα στη δοκιμαζόμενη εθνική οικονομία;
Στο βιβλίο του «Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ», ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης γράφει για τη Κέρκυρα:
«Στο νησί αυτό είχε επισημανθεί μία αξιοσημείωτη δυσαναλογία του αριθμού εισερχομένων και εξερχομένων Τούρκων, με αποτέλεσμα να διατυπωθούν τότε (σ.σ. 1994) βάσιμες υπόνοιες ότι οι Τούρκοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν στο παραπάνω νησί μηχανισμούς και συνθήκες που να μπορούσαν να εκμεταλλευθούν κατά το δοκούν σε περιόδους κρίσιμες. Η επισημανθείσα από τότε συνεργασία μεταξύ Τούρκων και Αλβανών δεν πρέπει θεωρητικώς να είναι άσχετη με τις ασυνήθους εντάσεως και επιμονής ένοπλες επιθέσεις των Αλβανών στη Κέρκυρα το 1996 και 1997, οι οποίες σταμάτησαν μόνο μετά την αποφασιστική παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας και την κινητοποίηση περιπολικών του Ναυτικού, ελικοπτέρων κ.ά.» (σελ. 348)
και «(…)Στις ειδικές επιχειρήσεις αυτού του τύπου εντάσσονται και οι σημειωθείσες προσπάθειες της ΜΙΤ να χρησιμοποιήσει αλβανικές συμμορίες με σκοπό την πρόκληση ζημιών στην Ελλάδα. Οι επίμονες επιθέσεις αλβανικών συμμοριών εναντίον της Κέρκυρας και η μορφή αρκετών από αυτές (ριπές κατά ξενοδοχείων, δολοφονίες ξένων τουριστών κ.ά) που σημειώθηκαν από το καλοκαίρι του 1996 μέχρι το καλοκαίρι του 1997 και τούτο παρά τις επανειλημμένες συγκρούσεις τους με τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας (μετά την σκληρή αντίδραση των οποίων και εσταμάτησαν), είχαν προκαλέσεις εύλογες απορίες για την προφανή έλλειψη οφέλους για τους Αλβανούς συμμορίτες. Τελικώς βέβαια απεκαλύφθη ότι οι Αλβανοί συμμορίτες εχρηματοδοτούντο από την Άγκυρα και ότι ο αρχηγός τους είχε εκπαιδευτεί στην Τουρκία» (σελ.378)
strategyreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.