Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού αρνιόταν ελέγχους, την ώρα που εκρηκτικά έκαναν φτερά

naytikoΠρόσφατα ενημερωθήκαμε για τη σύλληψη υπαξιωματικού (κελευστή) του ΠΝ, του Β.Κ., ο οποίος είχε υπεξαιρέσει μεγάλη ποσότητα υλικών υπονομεύσεως (εκρηκτικών) από πλοίο στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ο ανωτέρω τύπος, που εμπλέκεται με τρομοκρατική οργάνωση της άκρας αριστεράς, υπηρετούσε στο ναρκαλιευτικό «Πλειάς». Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πως φτάσαμε στην ανακάλυψη...
Εδώ και ένα χρόνο, η Ναυτονομία είχε πληροφορίες για αφαίρεση υλικών από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Επί ένα χρόνο, προσπάθησε να εισέλθει δια της προβλεπόμενης διαδικασίας (με σχετικά έγγραφα στο ΓΕΝ), στο Ναύσταθμο. Στάθηκε αδύνατο, καθώς το ΓΕΝ αντιδρούσε και απαγόρευε γραπτώς, την είσοδο στα όργανα της τάξης, που ήθελαν να πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Όλως τυχαίως, ο επικεφαλής του, Σούλης Μιχάλαρος, είναι συγγενής εξ αγχιστείας (μπατζανάκης) με τον Α/ΓΕΝ, Δ. Ελευσινιώτη. Μάλιστα, όταν η Ναυτονομία πήγε έξω από το Ναύσταθμο και προέβη σε ελέγχους, βγήκε έξω ο ίδιος ο διοικητής του Ναυστάθμου για να τους αποτρέψει. Φυσικά, η υπεξαίρεση υλικών, συνεχιζόταν... Το ΠΝ, με τη στάση του, βοηθούσε την «δουλειά» της άκρας αριστεράς. Απίστευτα πράγματα...

Κολοτούμπα, αλλά... «διακριτικά»

Όμως, τα πράγματα ζόρισαν, καθώς μπήκε στη μέση η Αντιτρομοκρατική της ΕΛΑΣ, που άρχισε να δυσφορεί για τα τεκταινόμενα. Στις 11 Απριλίου, η φυσική ηγεσία του ΓΕΝ ζήτησε από τη Ναυτονομία τη σύλληψη του κελευστή! Για κάποιο παράξενο λόγο, δεν συντάχθηκε έκθεση σύλληψης, κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Κάποιοι στο ΓΕΝ, κάτι ήθελαν να κρύψουν. Ως συνήθως. Ο ύποπτος, παραδόθηκε από την ομάδα Μεταγωγών της Ναυτονομίας στην Αντιτρομοκρατική, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, σε αστυνόμο Β' της ΕΛΑΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, δεδομένου ότι είναι ένστολος και δεν του είχε απαγγελθεί κατηγορία από τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Σημειωτέον, ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει δικαίωμα να τον ανακρίνει, εφόσον είναι ένστολος. Όλα έγιναν με τρόπο που παραβιάζει βάναυσα τη νομιμότητα και πολύ αμφιβάλουμε αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ενήμερος... Αλλά, επί ΠΑΣΟΚ η νομιμότητα είναι κάτι «σχετικό»...

Το ΠΝ δοκιμάζεται...
Επί ένα χρόνο, ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ παρεμπόδιζαν τον έλεγχο στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας από τη Ναυτονομία, απαντώντας αρνητικά στα απανωτά αιτήματά της. Το τι μπορεί αυτό να κόστισε στην κοινωνία και στην ασφάλειά της, ας το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές. Αλλά και μετά, έγινε απόπειρα κουκουλώματος. Όσο για τους αξιωματικούς του Ναυτικού, αυτοί απλά δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους..
Μετά από οκτώ χρόνια ανελλιπούς παρουσίας, η εβδομαδιαία έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας, αναστέλλει την έκδοσή της. Η συντακτική ομάδα του «ΕΚ» συνεχίζει την προσπάθεια και τους αγώνες της, μέσω της ηλεκτρονικής πλέον έκδοσής μας, αλλά και του περιοδικού «Patria» και των ομώνυμων εκδόσεων. Διαβάστε το άρθρο του εκδότη μας Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, που εξηγεί τα αίτια και τα γεγονότα, που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης. Διαβάστε ακόμα για την απαράδεκτη πράξη του δημάρχου Χανίων, να κατεδαφίσει το κτίριο του Λιμενικού Περιπτέρου της πόλης, ώστε να «αναδειχθεί» το οθωμανικό τέμενος και πολύ πιθανόν αργότερα, να παραδοθεί για λατρεία. Μας μιλά για το θέμα ο επικεφαλής της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ. Συνεχίζουμε την έρευνά μας για τον ελληνικό χρυσό στη Χαλκιδική και αποκαλύπτουμε ποιοι ετοιμάζονται να τον παραδώσουν στον ανθέλληνα τοκογλύφο Τζορτζ Σόρος. Την περασμένη Κυριακή, ήταν όλοι εκεί. Το περιοδικό «Patria», για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποίησε τη γιορτή του και η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. http://www.elkosmos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.