Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ε.Βενιζέλος: "Είναι κυνικός ο Ερντογάν"

"Κυνικό" αποκάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν σε απάντησή του στην Βουλή προς τoν πρόεδρο του ΣYΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας και τους κινδύνους που αυτές ενέχουν για την Ελλάδα και τις όμορες χώρες. "Βλέπουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα προχωρήσει κανονικά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, προσθέτοντας κυνικά ότι κάθε επένδυση έχει το ρίσκο της. Καταλαβαίνουμε όμως όλοι, ότι, αν προχωρήσει η υλοποίηση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου όπου υφίσταται και η γνωστή σεισμικότητα οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι.
Επίσης με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα, μεγάλους κινδύνους εγκυμονεί η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στην Τσερνάβοντα της Ρουμανίας", είπε ο κ.Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι οι διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας που προέρχονται απ΄ όσες χώρες διαθέτουν πυρηνικά εργοστάσια δεν μπορεί να είναι πειστικές, μετά απ΄ όσα συνέβησαν στην Ιαπωνία.
Η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται ημίμετρα αλλά ριζικά μέτρα στην κατεύθυνση της άμεσης κατάργησης των πυρηνικών εργοστασίων ενέργειας και όλων των πυρηνικών οπλοστασίων που υπάρχουν και στην περιοχή μας".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.