Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συγχώνευση των Στρατολογικών Γραφείων Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου σε αυτό του Ηρακλείου.



Ύστερα από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, το ΓΕ.ΕΘ.Α.,  μεταξύ άλλων Στρατολογικών Γραφείων της Χώρας, από 21-2-2011 προωθεί τις διαδικασίες συγχώνευσης και των Στρατολογικών  Γραφείων Χανίων, Ρεθύμνης και Αγίου Νικολάου, σε αυτό του Ηρακλείου. Δηλαδή οι νέοι προς στράτευση που έχουν γεννηθεί στα Χανιά, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα εξυπηρετούνται από το  Σ.Γ. Ηρακλείου για τα στρατολογικά των θέματα, όπως, κατάθεση    δελτίου απογραφής, έκδοση πιστοποιητικών Στρατολογικής  Καταστάσεως, διαδικασίες αναβολής κατατάξεως λόγω σπουδών, δικαιολογητικά μείωσης θητείας τέκνου οικογένειας πολυτέκνου ή  τριτέκνου, απαλλαγή από Στρατιωτικές υποχρεώσεις κλπ. Κατά  πληροφορίες η διοικητική  εξυπηρέτηση όλων αυτών, θα γένεται     εφεξής από τα Κ.Ε.Π. Τι θα συμβεί όμως;
Το Σ.Γ. Χανίων, λειτουργεί στα Χανιά από το έτος 1924 και σήμερα εξυπηρετεί με άψογο τρόπο τις παραπάνω κατηγορίες νέων ή τους γονείς των, που έχουν την δυνατότητα να συναλλάσσονται μ αυτό. Διαθέτει δύο (2) επικεφαλής Αξιωματικούς πτυχιούχους Νομικής  Σχολής, επειδή σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκαία η παροχή  εξειδικευμένων πληροφοριών που προκύπτουν από ερευνητικές   διαδικασίες ανάμεσα στις διατάξεις νόμων, εγκυκλίων κλπ. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τα άλλα καταργούμενα Στρατολογικά Γραφεία. Η μεταβίβαση των παραπάνω αρμοδιοτήτων στα Κ.Ε.Π.,  για τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, θα επισύρει  υποβάθμιση της ποιότητος και αξιοπιστίας των υπηρεσιών αυτών, σε μεγάλο, αν όχι μηδενικό, βαθμό. Έτσι, στις τόσες άλλες  ταλαιπωρίες που συμβαίνουν στους κατοίκους του νομού μας από  την λυσσαλέα απογύμνωση από Υπηρεσίες, θα προστεθεί και αυτό της  αναγκαστικής μετάβασης των νέων και των γονέων των στο  Ηράκλειο, για την επίλυση προβλημάτων στρατολογικής  φύσεως.
Σε ότι αφορά το πρόσχημα της οικονομίας (Μνημόνιο), το θέμα είναι πολύ απλό. Με τις παραπάνω συγχωνεύσεις, δεν προκαλείται  οικονομική ελάφρυνση, επειδή τα καταργούμενα Στρατολογικά  Γραφεία στεγάζονται σε Στρατιωτικά κτίρια. Αντίθετα, θα υπάρξει  τεράστια οικονομική επιβάρυνση από το κόστος μετακίνησης στο    Ηράκλειο, των κατοίκων από τους τρείς άλλους νομούς.
Μέχρι πότε το ΠΑΣΟΚοκρατούμενο Ηράκλειο θα μας απογυμνώνει. Μας τα έχουν πάρει όλα και εμείς δεν αντιδρούμε, Oι Βουλευτές μας,του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αλλά και ο δήμαρχος Χανίων δεν διεκδικούν, δεν στηρίζουν πλέον δυναμικά το Νομό μας. Όμως φτάνει ποια,  εμείς οι Χανιώτες,  απαιτούμε την παραμονή του Στρατολογικού μας Γραφείου στα  Χανιά, για τον πρόσθετο λόγο ότι εδώ είναι και η έδρα της ηρωικής V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ,  της 115 ΠΜ, του ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ και του  ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ .

Ο Πρόεδρος Ν/Ε Χανίων
Μανώλης Σταματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.