Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Iσραηλινή Task Force για επιχειρήσεις σε Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο!



Nέα διακλαδική δύναμη Task Force για ειδικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα με τα όμορα και γειτονικά κράτη δημιουργεί το Ισραήλ, με την Κύπρο, αλλά και τον ελλαδικό χώρο (!) και βέβαια την Τουρκία, να περιλαμβάνoνται μέσα στον σχεδιασμό της νέας διοίκησης ειδικών δυνάμεων!
Αποστολή της η εκτέλεση πάσης φύσεως αποστολών που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους, όπως η διενέργεια δολιοφθοράς στο έδαφος εχθρικών χωρών, η υποστήριξη δυνάμεων φίλιων κρατών που έρχονται σε «θερμή» αντιπαράθεση με αντίπαλ προς το Ισραήλ κράτη, η φυσική εξόντωση ηγετών απολυταρχικών καθεστώτων που εχθρεύονται το Ισραήλ, η απαγόρευση διακίνησης πάσης φύσεως όπλων προς μη φιλικά κράτη κλπ
Είναι σαφές ότι πολύ σύντομα θα δούμε την δύναμη αυτή σε ασκήσεις επί ελληνικού εδάφους και έτσι εξηγούνται και οι μείζονες ασκήσεις με μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 ελληνο-ϊσραηλινών και ισραηλινο-κυπριακών δυνάμεων, όπως αυτή που έγινε αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, ενέκρινε τη δημιουργία της νέας διακλαδικής δύναμης με πρώτο διοικητή τον υποστράτηγο Σάι Αβιτάλ η οποία θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Μπένι Γκαντζ. Η νέα δύναμη βαπτίστηκε ως «Σώμα Βάθους» (Depth Corps).
Στη νέα μονάδα θα ενταχθούν τα κορυφαία στελέχη των λοιπών ισραηλινών μονάδων ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι θα περάσουν από ειδικά σχολεία όπου θα παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα ξένων γλωσσών στις περιοχές όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθούν μεταξύ των οποίων και ελληνικά, αλλά και … τουρκικά με ευνόητο λόγο δράσης στο τουρκικό έδαφος. Επίσης θα επιλεγούν στελέχη με την υψηλότερη δυνατή ακαδημαϊκή μόρφωση καθώς οι αποστολές που θα αναλαμβάνουν μπορεί να έχουν ποικίλες απαιτήσεις.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ ο πρώτος ηγέτης της μονάδας υποστράτηγος Σάι Αβιτάλ, έχει μεγάλη πολεμική εμπειρία (υπηρέτησε από το 1970 μέχρι το 2002 στον Ισραηλινό Στρατό, συμμετείχε στους πολέμους του Γιομ Κιπούρ, στο Λίβανο το 1982 και στις δύο Ιντιφάντα, έχει διατελέσει διοικητής τάγματος στην 188η Ταξιαρχία και τέλος διοικητής της γνωστής Sayeret Matkal) έχει πολύ υψηλή μόρφωση: Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ Αγροτική Οικονομία και Διαχείριση, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Χάρβαρντ.
Ο Αργηχός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μπένι Γκαντζ στο οποίο θα υπάγεται η νέα δύναμη είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και δύο μεταπτυχιακών (!) στις Πολιτικές Επιστήμες από το Παν/μιο της Χάιφα και στη Διαχείριση Εθνικών Πόρων από το National Defense University στις ΗΠΑ. Αλλά βέβαια διετέλεσε και διοικητής της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της αεροπορίας, της Shaldag, διοικητής της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, διοικητής σχηματισμών στον βόρειο τομέα, καθώς και ΑΚΑΜ στις ΗΠΑ.
Η δημιουργία της νέας δύναμης είναι σαφές ότι αφορά άμεσα την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο την Κύπρο. Η πλήρης γεωστρατηγική σύγκλιση των τριών χωρών αναμένεται να συνεχιστεί όσο καιρό διαρκεί ισλαμική νέο-οθωμανική στρατηγική αντίληψη της Τουρκίας που θέλει τα κράτη της ευρύτερης περιφέρειας να «γονατίζουν» μπροστά στην νέο-σουλτανική διοίκηση της Άγκυρας…
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.