Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η μυστική διπλωματία στο Αιγαίο ! Toυ Κώστα Χαρδαβέλα


Εδώ και δύο χρόνια φωνάζω με κάθε τρόπο μέσα από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μου εκπομπές και από το newsbomb.gr, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το θέμα του Αιγαίου, της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των οικονομικών ζωνών, όπου μπορεί η Ελλάδα να κάνει έρευνα για τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στο βυθό του Αιγαίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι κυβερνήσεις και Καραμανλή και Παπανδρέου διαψεύδουν κάθε περίπτωση ύπαρξης μυστικής διπλωματίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και βγάζουν ψεύτες όσους δημοσιογράφους αποκαλύπτουν με στοιχεία την ύπαρξή της.
Και να λοιπόν, ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος είχε λάβει μέρος στις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας για την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο που γράφει σε βιβλίο του: «Η Ελλάδα αποδέχθηκε σε ορισμένα σημεία τα χωρικά της ύδατα να περιοριστούν στα 6 αντί των 12 ναυτικών μιλίων».
Οι περιοχές για τις οποίες ο Μπουλούκμπασι υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί τα 6 μίλια είναι εφτά: στο Αιγαίο από τη Σαμοθράκη μέχρι την Κρήτη και περιλαμβάνουν κρίσιμα σημεία, όπως τα παράλια της Σαμοθράκης και της Λήμνου και τους διαύλους Ρόδου-Καρπάθου, Κάσου-Κρήτης και Αντικυθήρων–Κρήτης, περιοχές που, σύμφωνα με ενδείξεις, υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Εάν οι αποκαλύψεις του Τούρκου πρώην πρέσβη στηρίζονται σε επίσημα στοιχεία (πράγμα που υποστηρίζει ο Μπουλούκμπασι), τότε πραγματικά αποκαλύπτεται η «πολιτική της κωλοτούμπας» που εφαρμόζει η Ελλάδα απέναντι στον μπαμπούλα που λέγεται Τουρκία.
Μιλάμε για μία απαράδεκτη μυστική διπλωματία, η οποία ξεπουλάει εθνικά συμφέροντα και δεν επιτρέπει στη χώρα μας να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό μας πλούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.