Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Οι Γερμανοί κερδοσκοπούσαν σε βάρος… όλων!

Και πάλι στο εδώλιο για διαφθορά η Deutsche Bank! Τελικά, οι κατήγοροι των Ελλήνων και τα «σκληρά καρύδια» της ευρωπαϊκής οικονομίας, αποδεικνύονται συνεχώς όλο και πιο διεφθαρμένοι, ακόμα και σε κράτη που δε θεωρούνται «μπανανίες». Αν και αυτό καταγράφεται σε χώρες με αξιοπρέπεια που επιδιώκουν την πάταξη της διαφθοράς κι όχι της συντήρησης του άθλιου πολιτικού συστήματος, όπως είναι το ελληνικό.


Ο γενικός εισαγγελέας της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά τεσσάρων στελεχών της Deutsche Bank και κατά της θυγατρικής της Deutsche Bank Securities Korea Co, λόγω του ότι προκάλεσαν με την έκνομη συμπεριφορά τους, την ανεξέλεγκτη πτώση μετοχών στον νοτιοκορεατικό χρηματιστήριο, τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 18,75 δισεκατομμύρια ευρώ!
Οι νοτιοκορεατικές αρχές δηλώνουν ότι αυτή η τακτική της Deutsche Bank προκαλεί αρνητική εικόνα για τους ξένους επενδυτές οι οποίοι βλέπουν ένα ανεξέλεγκτο σύστημα. Επιπλέον, αυτό το γεγονός είναι στίγμα για τη γερμανική τράπεζα και τη φήμη της.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ν. Κορέας, πέντε από τους υπαλλήλους της Deutsche Bank, στο Χονγκ Κονγκ, τη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη, συνωμότησαν για να χαλιναγωγήσουν την αγορά, αναγκάζοντας τον χρηματιστηριακό δείκτη Kospi να έχει ανεξέλεγκτη πτώση τα τελευταία δέκα λεπτά της συνεδρίασης της 11ης Νοεμβρίου του 2010.
Σύμφωνα με την έρευνα των νοτιοκορεατικών αρχών, οι πέντε υπάλληλοι προέβησαν σε πώληση μετοχών αξίας 1,7 τρισεκατομμυρίων ευρώ (!) επί μισή ώρα συνεχόμενα μέχρι και δέκα λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης, με στόχο να προκαλέσουν πτώση του δείκτη. Το γεγονός αυτό απέφερε στη Deutsche Bank «μη δίκαια κέρδη» ύψους 31 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Η Deutsche Bank τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές για διάστημα έξι μηνών, που είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί σε χρηματιστηριακή εταιρεία στη Νότια Κορέα! Η ίδια η τράπεζα αρνείται τις κατηγορίες…
Τέτοια γεγονότα αποκαλύπτουν την ξεφτίλα (ο σίγουρα πιο δόκιμος όρος «ηθική κατάπτωση» είναι ανεπαρκής) του πολιτικού μας συστήματος και την αντίληψη που έχει περί Δικαιοσύνης, αφού οι απειλές για την επιβολή προστίμων εναντίον όσων γερμανικών εταιριών παρανόμησαν έχουν μείνει μόνο στα λόγια.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι Γερμανοί που κουνάνε το δάχτυλο στην απείθαρχη Ελλάδα, έχουν κατά το κοινώς λεγόμενο «τη φωλιά τους λερωμένη». Κι αυτό διότι γνώριζαν τις υπερβολές που γινόντουσαν στην Ελλάδα και έκαναν τα «στραβά μάτια» διότι αυτό εξυπηρετούσε τα οικονομικά τους συμφέροντα. Δεν τους μέμφεται κανείς γι’ αυτό αλλά για το ότι έχουν το θράσος να μιλούν γενικευτικά και απλουστευτικά για τους «τεμπέληδες Έλληνες», οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς.
Εάν εμείνουν σε αυτή την τακτική κι αν είναι αντί να αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα της Ευρωζώνης να μιλάμε με χαρακτηρισμούς, η παρούσα είδηση προσφέρεται για μια περιποιημένη «ταμπέλα» που αντί για «τεμπέληδες Έλληνες» θα λέει «απατεώνες Γερμανοί». Έτσι όμως δεν πρόκειται να γίνει δουλειά. Εάν οι Γερμανοί θεωρούν ότι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αβέβαιο, ας πάρουν την ευθύνη να τη διαλύσουν με την αποχώρησή τους, έχοντας πρώτα απομυζήσει τα πάντα από τους κατά τα άλλα εταίρους τους.
Απλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά που έκαναν στις χώρες του Νότου, θα το πάθουν νομοτελειακά από τους Κινέζους και τους Ινδούς, αφού είναι τόσο αφελείς ώστε πιστεύουν πως η ευημερία των εξαγωγών προς τις αγορές αυτές θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την ανάπτυξή τους. Η αφέλειά τους είναι μάλιστα τέτοια που δεν αντιλαμβάνονται πως όλα τους τα προϊόντα έχουν πλέον αντιγραφεί από τις κινεζικές εταιρίες και ότι είναι θέμα χρόνου τα πανάκριβα γερμανικά προϊόντα να μην τα καταφέρνουν και πολύ καλά…
Οι Γερμανοί, ο λαός και η πολιτική τους ηγεσία, δεν αντιλαμβάνεται ότι η παρούσα κρίση είναι είτε αφορμή διάλυσης του «Πύργου της Βαβέλ» που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε μοναδική ευκαιρία για την εισαγωγή κανόνων και τη φυγή προς τα εμπρός, προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και λέμε «Πύργος της Βαβέλ», διότι η… ανησυχία μην μπουν οι χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης στο ΝΑΤΟ πριν την Ε.Ε. αφού αυτό, υποτίθεται, θα σήμαινε γεωπολιτική υποβάθμιση για την Ένωση, οδήγησε στην πρόκριση της διεύρυνσης έναντι της εμβάθυνσης, με τα σημερινά αποτελέσματα. Ευτυχώς, τότε η Ελλάδα είχε τηρήσει σωστή στάση και είχε προειδοποιήσει για τα ρίσκα.
Τι να πούμε τώρα, ότι η πρώτη απόφαση της Πολωνίας μόλις μπήκε στην Ε.Ε. ήταν να προμηθευτεί μαχητικά F-16 και όχι κάποιο ευρωπαϊκό; Οι Γερμανοί επιχειρούν να αναστρέψουν τα δεδομένα που τους κατέστρεψαν σε δυο Παγκοσμίους Πολέμους για τους οποίους ευθύνονται, εμβαθύνοντας θεαματικά τις σχέσεις τους με τη Μόσχα… για να κυριαρχήσουν από κοινού στην Ευρασία. Δεν φτάνει όμως, το γιατί θα μας απασχολήσει άλλη φορά… χωρίς την Ευρώπη, η Γερμανία ως γεωπολιτικό μέγεθος έχει βραχυπρόθεσμη αξία…
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.