Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Πυρά κατά αστυνομικών στο Μπέρμιγχαμ

Ταραχοποιοί πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στο Μπέρμιγχαμ στη διάρκεια των ταραχών.
Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα θεαματικές εικόνες από βίντεο που δείχνουν ταραχοποιούς να πυροβολούν εναντίον άοπλων αστυνομικών, καθώς και προς την κατεύθυνση ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας που υπερίπτατο της περιοχής.
«Έντεκα πυροβολισμοί ρίχτηκαν εναντίον άοπλων αστυνομικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας που εκδόθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας και στην οποία προστίθεται πως «βόμβες μολότοφ εκτοξεύθηκαν επίσης προς την κατεύθυνση των δυνάμεων της τάξης».
Στις εικόνες που έχουν ληφθεί από κάμερα επιτήρησης, φαίνονται 30 ως 40 ταραχοποιοί, οι οποίοι φορούν μάσκες και είναι ντυμένοι στα μαύρα, να τρέχουν στο δρόμο και να καταστρέφουν καταστήματα τη νύκτα της 9ης Αυγούστου. Μερικοί πυροβολούν προς την κατεύθυνση των αστυνομικών ή ενός ελικοπτέρου που πετούσε από πάνω τους.
Η αστυνομία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν καταγγελίες από πολίτες ώστε να εντοπιστούν αυτοί που πυροβόλησαν.
«Η έρευνα αφορά κατηγορίες για απόπειρα φόνου και εμπρησμό και είμαι ευτυχής που δεν πρόκειται για φόνους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αστυνομικός αξιωματούχος Κρις Σιμς.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.