Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΕΒΡΟΣ :¨Εκαψε 75.000 χιλ στρέματα και πλήρωσε ...3.000 € γ@@@ τα Υπουργεία σας !

Το τρακτέρ του Μουσουλμάνου είχε την εξάτμιση μπροστά και έσπερνε φωτιές ... Ο εμπρηστής κοιμόταν ήσυχος στο κρεββάτι του. Την ώρα που κατάκοπες οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν την μεγάλη μάχη για να σβήσουν την φωτιά.  
Ανυπολόγιστες οι καταστροφές. Δεν διέταξε πραγματογνωμοσύνη το Δικαστήριο για το επίμαχο τρακτέρ. 
Περίεργη σπουδή επέδειξαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες να παραπέμψουν σε άμεση δικάσιμο των εμπρηστή που προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές κατά την εξαήμερη πυρκαγιά στον κεντρικό Έβρο. Στο πρωτοδικείο του επεβλήθη η ποινή φυλάκισης πέντε ετών, και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Ο δράστης με το τρακτέρ υπέβαλε Έφεση, κατέβαλε 3.000 ευρώ ως εγγύηση και αφέθηκε πάραυτα ελεύθερος.

Στη δίκη που έγινε οι μάρτυρες υπεράσπισης έκαναν λόγο για τυχαίο γεγονός (την γνωστή ιστορία με την εξάτμιση, από πίσω (;) του τρακτέρ). Και το περίεργο είναι ότι το Δικαστήριο δεν διέταξε πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς τεχνικούς, δηλ. να τεθεί σε λειτουργία ο γεωργικός ελκυστήρας για να διαπιστωθεί, αν πράγματι, το τρακτέρ έβγαζε φωτιές από την εξάτμισή του. Έτσι λοιπόν ο εμπρηστής από τη Ρούσσα αφέθηκε ελεύθερος και πήγε ήσυχος στο κρεβάτι του να κοιμηθεί, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν μέσα στους καπνούς και τις φωτιές, την επίπονη μάχη με την πύρινη λαίλαπα που τελικά αφάνισε 75.000 στρέμματα πανέμορφων δασικών εκτάσεων, ενώ είναι άγνωστες οι συνέπειες από τις πλημμύρες που θα προκληθούν στην περιοχή, εάν θα έλθει η περίοδος των βροχών. 

Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι σε τηλεφωνήματα τους, αναγνώστες και φίλοι της εφημερίδας μας, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για την διαδικασία παραπομπής του εμπρηστή στο Δικαστήριο, χωρίς να γίνουν περαιτέρω ανακρίσεις και έρευνες γαι τα κίνητρα της πράξης του. Τα σχόλια ήταν δυσμενής και το επιμύθιο απογοητευτικό: “Κάψε κι εσύ την Ελλάδα. - Κανείς δεν θα σε τιμωρήσει”. 
www.elthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.