Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Σκάφος με 67 λαθρομετανάστες στη Παλαιόχωρα Χανίων

Αλιευτικό σκάφος με περίπου 67 λαθρομετανάστες, που έρχονταν από τη Λιβύη με τελικό προορισμό την Ιταλία, εντόπισαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι λιμενικές αρχές, ανοιχτά στο Γιαλισκάρι στην περιοχή της Παλαιόχωρας, περίπου 1 μίλι από την ακτή. Το σκάφος, μήκους 15 περίπου μέτρων, αναγκάστηκε να προσεγγίσει τη παραλία καθώς άρχισε να "μπάζει" νερά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των 66 Αιγύπτιων και του ενός Σύριου επιβάτη.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι μετανάστες είναι πολύ νεαρής ηλικίας, όλοι άντρες, που εργάζονταν στη Λιβύη, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ανήλικα αγόρια. Το αλιευτικό σκάφος, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ έδεσε στο λιμάνι «ΤΗΓΑΝΙ» και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καντάνου, γίνονται προσπάθειες άντλησης πετρελαίων και υδάτων.

Από τις ανακρίσεις που διεξήγαγαν οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές προέκυψε έως τώρα ότι από τα 67 άτομα τα 5 πιθανότατα φέρονται ως οι δράστες της μεταφοράς των υπολοίπων στην Ιταλία. Οι 5 φερόμενοι ως δράστες πρόκειται να οδηγηθούν απογευματινές ώρες σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων. Οι 4 ανακρίνονται βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων ενώ ο 5ος ανακρίνεται από τις Λιμενικές Αρχές.

http://www.flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.