Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τι λέει ο ΥΕΘΑ για τις νέες περικοπές στις συντάξεις,τι του θυμίζει η ΝΔ.


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης με δήλωση-απάντηση στη ΝΔ ,υπερασπίζεται τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου που αφορούν και τους ένστολους.Και ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζήμας αμέσως απαντά .

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ.Μπεγλίτης:


•”Οι διατάξεις των παραγράφων 11 και 13 του άρθρου 44 του Εφαρμοστικού Νόμου αφορούν όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν ανάλογα με το ποσό των συντάξιμων αποδοχών τους, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας”.

    



 •”Από την κοινή προσπάθεια δεν δύναται να εξαιρεθούν οι απόστρατοι κάτω των 60 ετών, που αποχώρησαν οικιοθελώς από την Υπηρεσία, με καθαρά ποσά κύριας σύνταξης άνω των 1.700 ευρώ και επικουρικής ασφάλισης άνω των 300 ευρώ, μηνιαίως. Ως χαμηλότερο όριο καθαρών μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών καθορίζεται το ποσό των 2.000 ευρώ και αντιστοιχεί συνολική εισφορά 110 ευρώ”.

    



• “Ειδικά για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα μέτρα αποτελούν ταυτόχρονα και αντικίνητρο για τις μαζικές παραιτήσεις στην πλέον παραγωγική ηλικία των 45 ετών, λόγω του “φόβου” του συνταξιοδοτικού, στερώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις από τις υπηρεσίες έμπειρων στελεχών, για τα οποία ο ελληνικός λαός δαπανά από το υστέρημά του, για τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους”.



Ο κ.Μαργαρίτης Τζήμας από τη πλευρά της ΝΔ υπενθυμίζει στον κ.Μπεγλίτη:

“Θυμίζουμε στον κ. Μπεγλίτη τι έλεγε στις 29.3.11 σε απάντηση ερώτησης μου: “Το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συναρμόδιοι υπουργοί με τον πιο απόλυτο τρόπο, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΙΓΕΙ”.

    Αυτά έλεγε πριν τρεις μήνες.

   

Τώρα εφαρμόζει άλλα.

  

Πετσοκόβει τις αποδοχές τους.

   

Ασυνέπεια και αναξιοπιστία!

   

Εκτός εάν ο κ. Υπουργός πιστεύει πως οι απόστρατοι δεν είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

  

Αλλά τι να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που, ακόμα και τώρα, εξακολουθεί να εξαπατά τον Ελληνικό λαό, αλλά και τους απόστρατους που έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους για την πατρίδα μας;»

      

 


 Το επόμενο που περιμένουμε είναι να ακούσουμε τι έχουν να πουν και οι ίδιοι οι απόστρατοι.    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.