Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τέλος Ιουνίου πτώχευση ή 5η δόση

Δεκατέσσερις μέρες αφήνουν περιθώριο από την Τρόικα στην Ελλάδα να αποφασίσει για την τύχη της, εάν θα υπάρξει δηλαδή οικονομική κατάρρευση ή ενίσχυση και προσωρινή σωτηρία με την 5η δόση του δανείου.
ΔΝΤ και Κομισιόν παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν καθόρισε τα πράγματα ως εξής:
1. Δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου 1 και 2.
2. Την Κυριακή και Δευτέρα γίνεται εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου της Ελλάδας, αλλά αυτό θα δοθεί στη χώρα μας εφόσον ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο έχουν υπογράψει ήδη Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

3. Στις 12 και 13 Ιουλίου η Κομισιόν θα αποφασίσει για την πρόσθετη συνολική βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 75 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να υπάρξει η σχετική πλειοψηφία έστω των 151 βουλευτών στη Βουλή που θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να πάρει την 5η δόση η Ελλάδα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου.
Μη ψήφιση του προγράμματος από την Βουλή σημαίνει ότι η 5η δόση δεν θα δοθεί και η Κομισιόν δεν δέχεται παράταση της πολιτικής εκκρεμότητας εφόσον 30 Ιουνίου δεν υπάρξει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ρωτήθηκε τι θα γίνει σε περίπτωση εκλογών στην Ελλάδα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Άρα αδυναμία της Βουλής να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Και η απάντηση ήταν κάθετη: «Δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια περίπτωση». Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνεται η 5η δόση στην Ελλάδα και για πρώτη φορά η Τρόικα μιλάει για πτώχευση της χώρας μας.
http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/59990/telos-ioynioy-ptwcheysh-h-5h-dosh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.