Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί που σχετίζονται με ένοπλη τρομοκρατική δράση υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ καλύπτει Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται για εγκληματική-τρομοκρατική δράση;
Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεκαετίες τώρα αποτελούν άντρο τρομοκρατικής και εγκληματικής δράσης, με δολοφονίες αθώων πολιτών και ενεργό συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών, χρησιμοποιώντας τη διπλωματική ασυλία που τους παρέχει το ΝΑΤΟ. Τη φορά αυτή έρχονται να το παραδεχτούν οι ίδιοι οι Τούρκοι και μάλιστα το ίδιο το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, αφού προηγουμένως υποχρεώθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη.Πρόκειται για δυο ανώτατους και τέσσερις ανώτερους αξιωματικούς των ΤΕΔ, για τους οποίους έχει εκδοθεί έντλαμα σύλληψης για συμμετοχή στο σχέδιο-απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε γνωστό με την κωδική ονομασία 'Βαριοπούλα' (Balyoz), το οποίο σχεδιάστηκε από μέλη φράξιας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που σχετίζεται με την τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή Χασντάλ της Κωνσταντινούπολης 157 κατηγορύμενοι, από τους οποίους οι 101 είναι αξιωματικοί εν ενεργεία (23 ανώτατοι). 
Οι έξι αξιωματικοί που δεν έχουνοδηγηθεί στις φυλακές είναι οι κάτωθι:

  • Στρατηγός Ergin Saygun, νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο
  • Ταξίαρχος Hakan Akkoç, Βοηθός Διευθυντού Διεύθυνσης στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες
  • Συνταγματάρχης Mehmet Alper Şengezer, υπηρετεί στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ιταλία
  •  Επιτελικός Αντισυνταγματάρχης Nedim Ulusan, υπηρετεί στο Ζάγκρεμπ, στο Κέντρο Ελέγχουν Αφοπλισμού της ΝΑ Ευρώπης
  •  Συνταγματάρχης Murat Ataç, Στρατιωτικός Ακόλουθος της Τουρκίας στην Αυστρία
  • Αντισυνταγματάρχης Bahtiyar Ersay,  Στρατιωτικός Ακόλουθος της Τουρκίας στην Τυνησία
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, οι τουρκικές αρχές έχουν αποστείλει στο ΝΑΤΟ σχετικά έγγραφα, για να δοθεί άδεια να επιστρέψουν στην Τουρκία και να οδηγηθούν στις φυλακές.
Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται σε τουρκικό δημοσίευμα, το ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα έχει υπό την προστασία του αξιωματικούς που φέρονται αναμεμειγμένοι σε ένοπλη τρομοκρατική δράση, παρότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους.
Μήπως κάποια στιγμή το ΝΑΤΟ πρέπει να εντάξει στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού και ειδικές έρευνες για το ποιόν των αξιωματικών που το στελεχώνουν και συγκεκριμένα μήπως θα πρέπει να γίνονται έρευνες αν συμμετείχαν σε δολοφονικές ενέργειες, σε τρομοκρατικές οργανώσεις, σε διακίνηση ναρκωτικών και διακίνηση λαθρομεταναστών, ζητήματα που τελικά απασχολούν και καθίστανται μείζονα προβλήματα για τις λοιπές χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.;
Να σημειωθεί ότι εκτός από τους αξιωματικούς που υπηρετούν τώρα σε θέσεις του ΝΑΤΟ και κατηγορύνται για συμμετοχή σε εγκληματική-τρομοκρατική οργάνωση, δεκάδες άλλοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν σε κρίσιμες θέσεις στο ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια έχουν ήδη κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για τέτοιες πράξεις.
Ακούει κανείς στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδος και της Κύπρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.