Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αστέριος Ροντούλης στη Βουλή: «Κάτω τα χέρια από τους Νοσηλευτές»


«Παίζεται ένα παιχνίδι κομματικής επιρροής πάνω στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), προκειμένου να εδραιωθεί κατά στυγνό κομματικό τρόπο η επιρροή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Θέλετε να αλλάξετε το ν. 3252/2004. Και επειδή θέλετε να αλλάξετε το νόμο, φέρνετε αυτή την τροπολογία για να κερδίσετε χρόνο, προκειμένου να σας δοθεί η δυνατότητα των όποιων αλλαγών θέλετε να κάνετε», τόνισε, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης, κατά την συζήτηση της τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας, που αφορούσε την κατά οκτώ μήνες αναστολή της εκλογικής διαδικασίας στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ροντούλης μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Δύο είναι τα κύρια επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ της απόσυρσης της επίμαχης τροπολογίας.
Πρώτον, καταπατάται βάναυσα το άρθρο 74 παρ. 5 του Συντάγματος που αναφέρει ρητά, ότι «Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου, δεν εισάγεται για συζήτηση». Τι σχέση έχει, λοιπόν, η αναστολή των εκλογών της ΕΝΕ με τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών που συζητάμε στο παρόν νομοσχέδιο; Όπως είναι προφανές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Άρα η κατάθεση της παρούσας τροπολογίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος και ως εκ τούτου η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί.
Δεύτερον, σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ΕΝΕ έδωσε πενήντα χιλιάδες ευρώ για την προετοιμασία των εκλογών. Πρόκειται για μια Ένωση που έχει τα έσοδα της από τις ετήσιες εισφορές των χαμηλόμισθων μελών της. Έκαναν πενήντα χιλιάδες ευρώ έξοδα, διότι είναι εν εξελίξει η διαδικασία των εκλογών τους. Έτσι η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στο ερώτημα: Θα δοθούν πίσω στην ΕΝΕ τα χρήματα που δόθηκαν ως έξοδα για την προετοιμασία των εκλογών;
Πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ είναι να αποσυρθεί η τροπολογία αυτή. Εάν, όμως, η Κυβέρνηση δεν την αποσύρει, τότε θα πρέπει να αναλάβει τις εξής δύο δεσμεύσεις:
Πρώτον, ότι δεν θα αλλάξετε το εκλεκτορικό σώμα, προκειμένου να αποκτήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κομματικό έλεγχο στην ΕΝΕ. Δεύτερον, δεν θα μεταβάλλετε τον τρόπο εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΕ που τώρα γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, γιατί αυτοί οι άνθρωποι, υπερασπίζονται συνδικαλιστικά τα δικαιώματα του κλάδου τους, χωρίς να είναι διαιρεμένοι σε παρατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.