Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Άμεση ανταπόκριση του Γ. Ανατολάκη σε αίτημα Ελληνικής Ομάδας Ομογενών.»



Την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας, αντιμετώπισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Ομογενών της Γερμανίας ‘WEST HELLAS’.  Η ομάδα ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να της χορηγηθούν 14 αθλητικές εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδος, για να συμμετάσχουν με τα γαλανόλευκα χρώματα στο Πρωτάθλημα των Εθνικοτήτων της Γερμανίας. Μετά την παντελή απαξίωση των δύο κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. να ασχοληθούν με το αίτημα τους, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, μεσολάβησε στην αθλητική εταιρεία «Adidas», χορηγό της Εθνικής Ελλάδος, και απεστάλησαν στην Γερμανία 14 πλήρεις Αθλητικές φόρμες, για να παίξουν οι Ελληνες φορώντας το Εθνόσημο  εναντίον των άλλων μεταναστών της Γερμανίας. Οι Ελληνες Ομογενείς εξέφρασαν τόσο στον Γιώργο Ανατολάκη όσο και στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. την ευγνωμοσύνη τους για τον Πατριωτισμό που επέδειξαν, τονίζοντας πως δεν βρήκαν  παρόμοια ευαισθησία στους άλλους ηγέτες της χώρας στους οποίους απευθύνθηκαν…
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, καταγγέλλει την πλήρη απαξίωση του Σχολικού Αθλητισμού την οποία προωθεί η Κυβέρνηση. Μετά την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων και  την περικοπή κονδυλίων από τα Αθλητικά σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την  κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν για την εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ. Σε Ερώτηση που κατέθεσε ο  Βουλευτής προς την Υπουργό Παιδείας τονίζει ότι ο αθλητισμός σε σχολικές ηλικίες απαιτεί ώρες προπονήσεων και προσπαθειών, τις οποίες οι μαθητές θυσιάζουν εις βάρος του ελεύθερου χρόνου τους. Ο Γ. Ανατολάκης ρωτά την Υπουργό , εάν αναγνωρίζει  τα θετικά οφέλη του αθλητισμού στην νεολαία μας και εάν σκοπεύει να καταργήσει την μοριοδότηση των αθλητών στις Πανελλήνιες. Αυτό θα αποθαρρύνει τους μαθητές να αθληθούν και θα έχει θλιβερή επίπτωση στην  υψηλή θέση που κατέχει συνολικά ο Ελληνικός Αθλητισμός.
Την επόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην Βουλή η Ερώτηση του Γιώργου Ανατολάκη για την τεράστια καθυστέρηση στην επιχορήγηση του ΠΣΑΠ, που αφορά τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Αρης και του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι περιμένουν επί 8 χρόνια να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Η Κυβέρνηση αρνείται να  εφαρμόσει τον Νόμο  3606 του 2007 και να πληρώσει τους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν πλέον έντονα βιοποριστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.