Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μόλις ο Γιώργος πει το “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”…

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου
Η Ελληνική κρίση έγινε ευκαιρία για να βαθύνει η Ευρώπη και να φτιαχτεί ένα ταμείο αντίστοιχο του ΔΝΤ το όποιο ας το ονομάσουμε Ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο. Κάπου εδώ τελειώνει όλη η χαρά όλων ημών των ευρωπαϊστών.
Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι το ταμείο αυτό θα αφορά χρεοκοπημένες χώρες και δεν θα είναι «δώσε και μένα μπάρμπα». Από ότι φαίνεται η Ελλάδα είναι η πρώτη που θα δεχτεί -ας το πούμε κομψά- στήριξη από εκεί. Τα σχέδιο μιλά 80 δις σε τρία χρόνια χρήματα που θα πάνε ως επί τω πλείστων στους πιστωτές μας καθώς θα καλύψουν τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν τα επόμενα χρόνια.
Αυτές τις στιγμές όμως υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών μας και είναι ντροπή κάποιοι να χαιρετίζουν την έλευση του ΔΝΤ ως ευτυχες γεγονός!
Σήμερα κύριοι δεν αντέχει τίποτα μπροστά στην αλήθεια. Κανένας δεν έχει λόγο πλέον να σωπαίνει. Η σιωπή είναι συνενοχή σε ένα συντελεσμένο έγκλημα. Η Ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας. Οι μελοντικές γενιές, οι νέοι και οι έφηβοι… Αμείλικτοι θα αναρωτιούνται αν καταλάβαμε, αν ξέραμε, αν μπορούσαμε, να το αποφύγουμε, και τι κάναμε τότε.
Τι θα τους πούμε;
tag: τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.